RET

7-8 juli geen RandstadRail

Donderdag 05 juli

In het weekend van 7 en 8 juli rijdt RandstadRail niet wegens afbouwerkzaamheden. De RET verzorgt vervangend busvervoer tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal. Hiervoor worden bussen van Connexxion ingezet.

Ook op andere data is RandstadRail Erasmuslijn gestremd:

14 tot en met 29 juli, wegens de aanleg van onderdoorgangen bij de haltes Rodenrijs en Berkel-Westpolder.

29 en 30 september, wegens afbouwwerkzaamheden.

Overstappen Nootdorp

Let op: Het vervangend busvervoer stopt niet bij de haltes tussen Den Haag Centraal en Nootdorp. Reizigers met bestemming Laan van NOI, Forepark en Leidschenveen kunnen vanaf Nootdorp en Den Haag Centraal reizen met buslijn 7.

Haltes vervangend busvervoer

Het vervangend busvervoer stopt zoveel mogelijk in de buurt van de RandstadRail-haltes. De tijdelijke haltes zijn voorzien van een opvallend bord en een overzicht met vertrektijden. De halte-locaties zijn:

* Hofplein: Bushalte Hofplein, Heer Bokelweg.
* Melanchthonweg: Noodhalte G.K. van Hogendorpweg ter hoogte van St. Franciscus Gasthuis. Mogelijkheid tot overstappen op RET tramlijn 20 en 25 richting Melanchthonweg.

* Wilgenplas: Noodhalte G.K. van Hogendorpweg.
* Rodenrijs: Halte op Provincialeweg ter hoogte van station Rodenrijs.

* Pijnacker-Zuid: Halte Ade op de Klapwijkseweg.
* Pijnacker-Centrum: Halte nabij station Pijnakcer-Centrum op Oostlaan ter hoogte van Klapwijkseweg.

* Nootdorp: Halte aan westzijde van station Nootdorp. Mogelijkheid tot overstappen buslijn aan overzijde van het spoor. Vanaf Nootdorp rijdt de bus rechtsreeks door naar Den Haag Centraal.

Vertrektijden

De frequentie van het vervangend vervoer is zoveel mogelijk gelijk aan wat u gewend bent van RandstadRail. Dat betekent dat op weekdagen elk kwartier een bus rijdt, op zaterdag elke 20 minuten, en op zondag elk half uur.De vertrektijden staan op de vertrekstaten op de haltepalen.Houdt u er rekening mee dat uw reis 15 à 20 minuten langer duurt dan normaal.

Vervoerbewijzen

U kunt gebruik maken van het vervangend busvervoer met een geldig vervoerbewijs, zoals strippenkaart en abonnement. Ook de speciale RandstadRail puntenkaart is geldig. De puntenkaart is in de bus verkrijgbaar. Reist u met de OV-Chipkaart dan kunt u instappen op vertoon van deze kaart.

Toegankelijkheid

De bussen die voor het vervangend vervoer worden ingezet zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Afsluiting stations

Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn alle stations van RandstadRail afgesloten. Reizigers worden met een informatiebord verwezen naar de dichtstbijzijnde halte voor vervangend busvervoer.
---