EMBARGO TOT 07-07-2007 09:00 UUR


3 Visgilde winkels in top 5 Nationale haringtest 2007

06/07/2007 13:28


Visgilde BV


Visgilde winkels op nummer 1, 3 en 5 in Nationale haringtest 2007.

Den Haag, juli 2007 - Voordat de Hollandse Nieuwe officieel verkocht mocht worden werd er al voorspeld dat de kwaliteit van de haring goed zou zijn. Voor het Visgilde heeft het dit jaar wel heel erg goed uitgepakt, maar liefst 3 Visgilde winkels behaalden een plaats in de top 5!

Met een topscore van maar liefst een 10 behaalde Visgilde Oosterschelde, Lombardenstraat 2, Bergen op Zoom de welverdiende 1e plaats in de nationale haringtest. Waar in 2006 de winnaar van deze test een eindscore had van een 9,5 scoorde Visgilde Oosterschelde een 10. De beoordeling luidde dan ook: "absoluut zuiver van smaak en perfect afgeleverd. Beter kan niet. Hulde! Mensen, ga kijken en proeven. "

Op nummers 3 en 5 van de 100 geteste winkels staan respectievelijk Visgilde Kees Sloot in Rotterdam en Visgilde Peter Verlaan in Dieren. De haring van Visgilde Kees Sloot staat beschreven als "Wauw, wat een haring" en de haring van Visgilde Peter Verlaan werd beschreven als een juweeltje.

Deze geweldige scores zijn uiteraard niet alleen te danken aan de goede kwaliteit van de Hollandse Nieuwe vangst 2007. De haringinkopers van het Visgilde hebben de haringen met zorg geselecteerd uit de beste gevangen partijen. Bovendien worden de haringen vakkundig en zorgvuldig behandeld en vindt de controle daarop het hele jaar door plaats. Deze controle wordt vijf keer per jaar door een onafhankelijk kwaliteitsbewakingbureau uitgevoerd.

Verder zijn aangesloten ondernemers op vaktechnisch gebied heel actief. Aan de hand van cursussen, workshops, excursies en andere bijeenkomsten wordt vakkennis, winkelmanagement en ondernemersschap binnen de organisatie gebruikt om up-to-date te blijven. Dat dit loont blijkt wel.

http://www.visgilde.nl