KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-7-2007

Casper Bouman verdedigt Wereldtitel

Windsurfer Casper Bouman mocht eindelijk weer eens het water op. De Hagenees had er zin in. De huidige wereldkampioen surfte zijn laatste wedstrijd eind mei in Nederland. Daarna kwam hij niet meer in actie om zich optimaal voor te bereiden op dit WK. Bouman scoorde een achtste en een vierde plaats in de zeer veranderlijke omstandigheden in de baai van Cascais.

Bouman moet tevreden zijn met zo een resultaat maar baalde van de laatste race. Ik lag op kop voor een groot deel van de race. Maar moest verdedigen op de Nieuw Zeelander en vervolgens schieten er drie lucky birds op de andere kant tussendoor. Daar verwachte ik geen extra wind. Die lui gokten maar wat. Ik zie nog voor de start tegen Jochem en Jaap (coaches) deze ga ik winnen. Ik baal ervan dat die anderen voor me liggen.

De omstandigheden in Cascais zijn zeer wisselend vandaag. Dichter bij de kust is de wind minder sterk. De wind ging af en toe aan en dan weer uit. Heel lastig varen. Dus ik moet tevreden zijn. Want de schade had veel groter kunnen zijn.

een 15de plaats naar een achtste. Morgen staat er meer wind. Bouman kijkt er naar uit. De snelheid is goed en het voelt goed.