Branche steunt politie: caravans 100 km/h

07/07/2007 12:52


Bovag


Brancheorganisaties BOVAG en FOCWA en de caravanfabrikanten vertegenwoordigd in KCI reageren met instemming op het voorstel van de KLPD om de maximumsnelheid voor caravans en aanhangwagens op te voeren naar 100 km/h, zoals in Duitsland sinds enige tijd ook het geval is.
Dit zorgt voor een betere doorstroming en voor minder irritatie en hinder tussen bestuurders van vrachtauto's, caravans en aanhangwagens. Dat is een goede zaak voor de verkeersveiligheid.
Als aan de snelheidsverhoging een vorm van periodieke keuring ten grondslag moet liggen, zoals de politie wil, dan is de branche daar klaar voor.
"We beschikken als branche over gecertificeerde keurmeesters en voeren al jaren veiligheidsinspecties uit in combinatie met de BOVAG Onderhoudsbeurten en de FOCWA PACK-keuringen. Wat ons betreft kunnen we het per direct invoeren", aldus Hans Louwers, secretaris van BOVAG-afdeling Mobiele Recreatie.

Een BOVAG-onderzoek bevestigde vorig jaar nog dat er draagvlak is voor een periodieke keuring gekoppeld aan 100km/u. Liefst 64 procent van de caravanbezitters bestempelde zo'n keuring als 'een goede zaak'.

EINDE BERICHT