Ingezonden persbericht


Björk nieuwe stijl presenteert zich in Amsterdam

Producer Timbaland lijkt nogal wat los te maken in zijn artiestenstal. Opzettelijk gooide zijn protégée Nelly Furtado haar wilde haren los met haar recente weinig verhullende album. Ook Björk laat met haar nieuwe album Volta de teugels lekker vieren. Geen zware kost dus deze keer, maar het nieuwe werk van de IJslandse popprinses belooft een toegankelijk beat driven album te worden in de lijn van Post en Homogenic.

Naast Timbaland steekt ook o.a. producer Anthony Hegorty (van Anthony And The Johnsons) de zangeres de helpende hand toe. Gelukkig is Björk haar eigenzinnigheid niet verloren, want op Volta draven op o.a. een kora-speler, een pipa-speler en een traditioneel Congolese zang- en dansgroep. Of de nieuwe stijl van Björk helemaal op conto komt van Timbaland, is de grote vraag. Maar met een nieuwe plaat vol verrassingen is het afwachten geblazen wat Björk nog in petto heeft met dit bijzondere buitenoptreden!

Zondag 8 juli 2007
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: E 39,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 18.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 7 april om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen.