Ministerie van Defensie

DEFENSIE EVENEMENTENKALENDER

8 - "VERHALEN VAN BRONBEEK"

Wat: Een verhalenvertelster doet een boekje open over Bronbeek. Zij vertelt op meerdere plekken zowel buiten op het landgoed als binnen in het museum verhalen over Bronbeek en zijn geschiedenis. Het evenement is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor volwassenen. Geschiedschrijving is nooit compleet. We weten niet alles. Maar hoe zou het geweest kúnnen zijn? De witte plekken in de geschiedenis laten ruimte voor fantasie. Deze middag zijn waargebeurde feiten het vertrekpunt voor sterke verhalen en onthulde mysteries. Bijvoorbeeld over die dikke Tamme kastanje die al 200 jaar op Bronbeek staat: hoe kwam hij daar en wat kan hij hebben meegemaakt in de tijd dat er nog geen veteranen op Bronbeek woonden? Koning Willem III heeft de buitenplaats Bronbeek in 1854 gekocht maar al na vijf jaren weer weggegeven als cadeau; waarom deed hij Bronbeek zo snel van de hand en wat heeft hij gedaan op Bronbeek wat wij niet konden of mochten weten? Op een schilderij zien we de zwarte Afrikaan Jan Kooij als KNIL-soldaat. Hoe kwam hij aan die oer-Hollandse naam en wat beleefde tijdens zijn kortstondig verblijf in Nederland?

Wanneer: zondag 08 juli 2007

Waar: Museum Bronbeek, Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Openingstijden: 13.30 en 15.30 uur

Entreeprijs: Toegangsprijs: ⬠2,30 Reserveren noodzakelijk: (026) 376 35 55

Meer informatie: www.bronbeek.nl

Bereikbaarheid: EIGEN VERVOER Komend uit richting Utrecht (A 12) / Apeldoorn (A 50): - volg borden 'Arnhem', vervolgens borden 'Burgers' Zoo' (afslag 26) - op T-kruising bord 'Burgers Zoo' negeren en linksaf gaan richting 'Velp, Rozendaal' - onder viaduct door en de weg blijven volgen (= Schelmseweg) - bij eerste bord 'Arnhem' rechstaf gaan (= Arnhemse Allee) - na viaduct eerste weg linksaf gaan (= Bronbeeklaan)
- op kruising bij verkeerslichten met scherpe bocht linksom de toegang tot het Landgoed Bronbeek inrijden - hoofdlaan geheel uitrijden tot parkeerplaats achter het hoofdgebouw OPENBAAR VERVOER Vanaf NS-station Arnhem met stadsbus 3 richting 'Velp', halte 'Bronbeek'. Of per treintaxi.