Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 155

datum: 26 juni 2007

Tentoonstelling ' Op reis met Mo-Mo. een avontuur onder de grond' in het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie

In het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) is van zondag 8 juli tot en met zondag 28 oktober 2007 een tentoonstelling te zien over een mol en zijn leven onder de grond. De interactieve tentoonstelling is gratis te bezoeken en is geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Ontdekking van de ondergrondse wereld

Tijdens de tentoonstelling gaan kinderen op reis in de grond met Mo-Mo de mol. Bij de ingang ontdekken ze de voetsporen van Mo-Mo. Mo-Mo heet de kinderen welkom en samen zingen ze het bodemlied. Mo-Mo vertelt dat het onder de grond donker is. De kinderen dragen een helm met een lampje erop. Zo kunnen ze zien waar ze lopen. Door een 'echte' mollengang komen de kinderen 'onder de grond' terecht.

Aan de hand van allerlei spelletjes en voel-, ruik- en kijkactiviteiten ontdekken de kinderen van alles over de vriendjes van de mol, ondergrondse gangen, zand en stenen en het mollenleven. Zo kunnen ze een dierendomino leggen, met hun blote handen verschillende soorten grond voelen en Mo-Mo helpen zijn worm te vangen. Daarnaast is er een knusse leeshoek met tal van bodemboeken en zijn er kleurplaten om zelf te kleuren.

Openingstijden

Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie is geopend op: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 - 17.00 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. Vanaf oktober is het CNME op zaterdag gesloten. Het CNME is te vinden op Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Informatie: Katinka Regtien, communicatiemedewerker CNME, maandag en dinsdagochtend bereikbaar op 033 469 52 11, e-mail: K.Regtien@amersfoort.nl of Rob Hemmelder, beheerder CNME, maandag t/m donderdag bereikbaar op 033 469 52 18, e-mail R.Hemmelder@amersfoort.nl.

---- --