Ingezonden persbericht


Punten en snelste raceronde voor Chris van der Drift in Porto

Porto, 8 juli 2007 ­ Chris van der Drift bewees ook in ronde zeven en acht van de International Formula Master over de nodige snelheid te beschikken. Echter door een beschadigde auto in de kwalificatie, was op het krappe stratencircuit van Porto de snelste raceronde en een zesde positie het maximaal haalbare. De Rotterdammer bezit momenteel de vierde plaats in het kampioenschap.

De eerste trainingen op vrijdag verliepen voor de 21-jarige coureur voorspoedig. In de tweede training werd het vertrouwen verder opgebouwd door de snelste tijd te laten noteren die maar liefst negen tienden van een seconde sneller was dan de nummer twee. 's Nachts werd de chicane iets veranderd, dat uiteindelijk desastreus bleek voor de kansen van Van der Drift. In de kwalificatie van zaterdagochtend tikte de JD Motorsport-piloot met zijn linkervoorwiel de banden, waarna hij vervolgens doorschoot en in de tegenovergestelde zijde de rechterkant van zijn bolide beschadigde.

Vanwege het krappe circuit, waar de kans op crashes groter zijn dan normaal, besloot Chris van der Drift de eerste race vanuit de pitstraat te starten. In de beginfase van de wedstrijd voltrok zich een stevige crash, waarna de race werd stilgelegd. Uiteindelijk werden er nog twee ronden achter de safety car afgelegd.

De zondag bracht Van der Drift meer geluk. In de warm-up bleek hij opnieuw veruit de snelste coureur op het circuit te zijn. Met zes tienden van een seconde bleef de Rotterdammer iedereen de baas. Voor de afsluitende race dacht hij niet meer in staat te kunnen zijn om punten te scoren, omdat hij van achteraan de startgrid moest komen. Ondanks het krappe circuit liet Van der Drift wederom zijn inhaaltalenten zien. Ditmaal gestart vanaf de grid, verschalkte hij één voor één zijn concurrenten. Door in de eindfase van de wedstrijd nog een aantal moedige inhaalacties te plegen, werd de inzet beloond met drie kampioenschappunten. Ook de snelste raceronde kwam op naam van Chris van der Drift.

Chris van der Drift: "Het had een geweldig weekend kunnen zijn. Ik ben blij met mijn punten, maar ik verwijt mezelf het stomme foutje in de kwalificatie. Het was mijn tweede crash ooit met een raceauto en ik voelde me erg schuldig tegenover mijn team. We waren dit weekend super snel en de auto lijkt probleemvrij te werken. Ik kijk daarom erg uit naar de volgende races in Anderstorp, Zweden, waar ik voor het maximaal aantal punten en overwinningen ga!"

In het weekend van 29 juli komt Chris van der Drift in actie voor de negende en tiende ronde van de International Formula Master, die wordt verreden in Anderstorp, Zweden.

Uitslag race één, International Formula Master te Porto (Portugal):
01 Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, 38:09.503
02 Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport, +0.648
03 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, +1.763 DNF Chris van der Drift (NED), JD Motorsport

Uitslag race twee, International Formula Master te Porto (Portugal):
01 Norbert Siedler (AT), ADM Motorsport, 35:04.135
02 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, +2.549

03 Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport, +2.799 06 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +9.553

Tussenstand International Formula Master na acht races:
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 49 punten
02 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, 36 punten
03 Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, 32 punten
04 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 25 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo. --