Kobus Carbon, een narcistische dichter van deze tijd


ROTTERDAM, 20070708 -- In deze tijden van seks, drugs en house debuteert de jonge schrijver Kobus Carbon met zijn gedichtenbundel Openen op eigen risico. De mooie aspecten van het leven als lust en liefde worden door deze neo-realist afgewisseld met suïcide, haat, humor en frustratie. Werkelijkheid en gedachten zijn door elkaar verweven en vaak niet van elkaar te onderscheiden. Openen op eigen risico illustreert 76 korte autobiografische werken van Kobus Carbon welke soms een geheel onverwachte wending krijgen.

Kobus Carbon tracht in deze bundel de lezer mee te nemen in het brein dat "Kobus" heet. Een brein waar de verschillende aspecten van het leven zich in rap tempo afwisselen. Het narcisme van de schrijver blijft niet onopgemerkt in deze bundel. Terwijl Kobus overduidelijk gefrustreerd is door de mens blijkt hij toch niet zonder ze te kunnen. Ook de dood is een goede bekende in zijn gedichten, maar kan zomaar afgewisseld worden met alledaagse zaken als een broodje saté. Doordat de gedichten vaak kort zijn is het een aangenaam lezen, desondanks krijgt de lezer genoeg stof om over na te denken.

Openen op eigen risico wordt in eigen beheer uitgegeven met behulp van 's werelds snelst groeiende leverancier van Print-on-Demand boeken, lulu.com. Het boek en een preview zijn via de volgende link te vinden: www.lulu.com/content/987343

De schrijver (1979) met het pseudoniem Kobus Carbon is geboren in het Brabantse Tilburg en woont sinds enkele jaren in Rotterdam. Na zijn middelbare school koos hij voor de studie geneeskunde en kwam zodoende in de maasstad terecht. Inmiddels is hij bijna klaar met zijn studie.





Subdulcis Productions