Ingezonden persbericht

AFBN neemt voortouw in American Football na wegvallen van de Admirals

De American Football Bond Nederland (AFBN) neemt het initiatief na het wegvallen van de Amsterdam Admirals en de andere teams, om in Europa een Nationale league neer te zetten die qua uiterlijk en beleving op de NFL Europa moet gaan lijken. De eerste gesprekken zijn onderweg.
Duitsland, Oostenrijk, België, Engeland, Nederland, Frankrijk, Zweden, Denemarken zijn enige landen waar de gedachten naar toe gaan.

Helaas is het doek gevallen voor de NFL in Europa. De wedstrijden die de NFL in Europa zal gaan houden zullen de link binnen Europa naar de NFL wel behouden maar de sfeer, de entourage en het voorbeeld van sportiviteit onder de toeschouwers / fans van de verschillende teams zullen we missen.

De AFBN ziet en hoort de reacties van mensen in het land en daarbuiten, leest de ideeën en commentaren. Ook de AFBN is van mening dat we er iets mee moeten doen. En gaat aan de slag. Of dit tot iets moois zal leiden kunnen we nog niet zeggen. Het zal enige tijd kosten. Het is jammer dat het stoppen van NFL Europa toch zo ineens kwam. AFBN hadden graag een eerste stap gemaakt door van de NFL te horen dat dit zou komen. Met hun hulp een League opzetten zou iets makkelijker geweest zijn.

Er zal een andere weg ingeslagen moeten worden, zaken moeten worden georganiseerd, initiatieven moeten worden genomen maar vooral ook de hoofden de zelfde richting op krijgen. Een nieuwe kans. Het zal enige tijd kosten.

Jan Robert Sneek, hoofd opleiding AFBN: "Het is jammer dat het stoppen van NFL Europa toch zo ineens kwam. We hadden graag een eerste stap gemaakt door van de NFL te horen dat dit zou komen. Met hun hulp een League opzetten zou iets makkelijker geweest zijn. Toch is het jammer dat we de NFL Europa moeten missen. Het is nu aan Europa om op te staan en in overleg te gaan wat we als groeiend American Football continent gaan doen. . "

"Het slaat bij vele mensen een gat. Niet alleen voor de vaste fans maar óók voor mensen die "zomaar"een dag willen genieten. Zeer jammer! Net nu juist de bezoekers aantallen het record verbrak, ook in Duitsland. Het American Football is enorm in opkomst bij de jeugd in Nederland. Ook ouders zien langzaam in dat het American Football wel een heel "verantwoorde" sport is waarin naast de sportieve prestaties "normen en waarden" hoog in het vaandel staan en blessures aantallen niet in de top 10 voorkomen."