persberichten Binnensticht, 14.25 uur

Utrecht, 08-07-2007

Aanrijding letsel

ZEIST Vrijdagmiddag 6 juli ontstond op de Panweg een aanrijding tussen twee autos.

Om 16.55 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige man uit Driebergen met zijn auto vanaf de Panweg linksaf de Dijnselburgerlaan in wilde rijden. Hierbij zag hij een 26-jarige bestuurder uit Bleskensgraaf over het hoofd die met zijn auto uit de tegenovergestelde richting kwam. Bij de aanrijding die ontstond klaagden beide bestuurders over pijn in het lichaam. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de bestuurders hoefden niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

Dronken automobilist rijbewijs kwijt

HOLLANDSCHE RADING In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 juli hield de politie op de Tolakkerweg een 19-jarige man uit Hollandsche Rading aan. Bij een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 375 ugl alcohol in zijn lichaam had. Omdat het een beginnend bestuurder betreft, is vanwege deze hoeveelheid het rijbewijs van de man ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Wildplasser verzet zich tegen aanhouding

BILTHOVEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli kwamen surveillerende agenten om 02.35 uur op het Emmaplein een man tegen die tegen een gevel stond te plassen. De politie sprak de man aan en kondigde aan dat hij hier een bekeuring voor kreeg. Om zijn identiteit vast te stellen, vroegen de agenten om een legitimatiebewijs. De wildplasser, een 24-jarige man uit Bilthoven, gooide hierop zijn rijbewijs naar een bekende die er mee wegliep. Hierop is de man aangehouden. De Bilthovenaar verzette zich heftig, zodat gepast geweld moest worden toegepast om hem in de boeien te slaan en naar het politiebureau over te brengen.