persberichten Heuvelrug, 14.20 uur

Utrecht, 08-07-2007

17-jarige jongen aangehouden voor heling

VEENENDAAL Vrijdagavond 6 juli hield de politie tijdens een fietscontrole in het centrum van Veenendaal een 17-jarige jongen uit Veenendaal aan. Hij reed vermoedelijk op een gestolen fiets.

Om 20.20 uur hielden agenten de jongen aan, omdat hij tijdens de koopavond fietste in het voetgangersgebied. De 17-jarige Veenendaler reed op een gloednieuwe fiets, maar er zat een oud slot op. Ter hoogte van het slot zaten zaagsporen. Zelf verklaarde de jongen de fiets ergens voor een prikkie gekocht te hebben. De jongen is aangehouden voor heling. De politie kijkt of er aangifte is gedaan van diefstal van de fiets, zodat de jongen vervolgd kan worden.

Verkeersongeval met letsel

VEENENDAAL Vrijdagavond 6 juli raakte een 22-jarige man uit Rhenen gewond toen hij op de Dragonderweg met zn auto een boom raakte en in een greppel terecht kwam.

Om 22.35 uur kreeg de politie de melding van het ongeval en ging ter plaatse. Volgens eigen zeggen was de bestuurder onderweg vanuit Veenendaal naar Ede. Hij gaf aan dat hij moest uitwijken voor een tegenligger. Vervolgens raakte hij een boom en kwam in een greppel terecht. De bestuurder droeg geen gordel. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de man met hoofdletsel naar het UMC vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Overlastgevende krantenverkopers aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdagochtend heeft de politie drie personen aangehouden die op een hinderlijke wijze daklozenkrantjes verkochten bij twee supermarkten.

Om 11.05 uur kreeg de politie de melding dat de verkopers op een agressieve en hinderlijke manier voor het winkelend publiek hun kranten probeerden te verkopen. Mede omdat er al meer klachten over waren heeft de politie de daders aangehouden. Het betroffen een 19-jarige en een 34 jarige man en een 24-jarige vrouw uit Brussel. Proces-verbaal is tegen de betrokkenen opgemaakt.

Dronken man slaat passanten

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Raadhuisstraat een 26-jarige uit Veenendaal aangehouden. Hij had tot twee keer toe passanten geslagen.

Om 03.15 uur kwamen twee mannen bij het politiebureau. Eén van hen, een 20-jarige man uit Veenendaal, was even daarvoor op de Raadhuisstraat zonder aanleiding aangevallen door een dronken man die hem enkele klappen gaf. De politie ging snel ter plaatse. Op de Raadhuisstraat troffen de agenten een 26-jarige vrouw uit Veenendaal die ook klappen had gekregen van de verdachte. De verdachte zelf stond nog in de omgeving en kon door de agenten worden aangehouden. Het betreft een 26-jarige man uit Veenendaal. Hij is ingesloten op het politiebureau. De slachtoffers deden aangifte van mishandeling.

Winkeldief aangehouden

VEENENDAAL Zaterdagmiddag hield de politie op de Passage een 55-jarige vrouw uit Tiel aan die zich schuldig had gemaakt aan diefstal van drie tassen uit een winkel aan de Passage.

Om 15.45 uur kreeg de politie de melding van de winkeldiefstal. In de omgeving kon de verdachte worden aangehouden. Omdat de vrouw de diefstal mogelijk samen met nog twee vrouwen pleegde doet de politie nog verder onderzoek in deze zaak.