Ingezonden persbericht

Informatiebericht

Tom Coronel sterk in FIA-WTCC races op stratencircuit van Porto

Porto, 8 juli 2007 - SEAT Team Holland rijder Tom Coronel nestelde zich tijdens de beide races op het stratencircuit van Porto in de top van het FIA-WTCC. In de vrije trainingen voor de 11e en 12e ronde van het Wereldkampioenschap voor toerwagens legde hij al een basis met een tweede en een derde tijd, gevolgd door een vierde plaats (en beste SEAT-rijder) in de kwalificatie. In de warm-up was hij zelfs de snelste en kon dus met een gerust hart aan de eerste race beginnen. Mede door een vrij lange Safety Car periode werd die uiteindelijk opgelengd tot 13 ronden. Bij de start verloor (de op het vuile gedeelte van het circuit staande) Tom Coronel een positie aan merkgenoot Tarquini, terwijl Yvan Muller hem in de slotfase nog een plaats afsnoepte. Daarmee viel de zesde plaats de Nederlander ten deel en dus een startpositie op tweede rij aan de schone kant en een juiste positie voor de eerste bocht . Dat tweede optreden telde eveneens 13 ronden en eindigde voor Tom Coronel met een vierde plaats, nadat hij lange tijd zicht had op een podiumplek.

"Eigenlijk voelde iedereen het een beetje aankomen. Na de goede tweede race op Brno zijn we verder gegaan op die afstelling. Stratencircuits liggen mij wel. Je kunt er van te voren niet echt testen en je moet dus direct de beuk er in gooien. Wat je niet moet doen is fouten maken, want je hebt hier natuurlijk nul uitloop. In de eerste vrije training reed ik een tweede tijd en toch besloten we het nodige te veranderen aan de rollbar, schokdempers en de afstelling van de versnellingsbak. Dat pakte goed uit en in de tijdtraining bleek ik de snelste SEAT. Zo'n kwalificatie is nog best lastig, want hoewel je 45 minuten de tijd hebt, gebeurt er van alles op de baan en worden er regelmatig vlaggen gezwaaid, waardoor je van het gas moet. Ik had echter een supergoed rondje en stond daarmee dus vierde op de startgrid. Maar de Chevrolets waren deze keer supersnel en ik wilde proberen mijn positie te behouden. Ik stond op het vuile gedeelte van het circuit en verloor direct een plaats aan Tarquini en tegen het eind van de race zou ook Yvan Muller mij nog passeren. Daarmee eindigde ik als zesde, scoorde belangrijke punten voor het kampioenschap en stond op de tweede startrij. Dit keer op het schone gedeelte en in de juiste lijn voor de eerste bocht. Die derde plek heb ik lang kunnen verdedigen, maar wist dat de Chevrolets zouden komen. Ze waren echt zo'n stuk sneller. Op een plek waar ik 'm niet verwachte kwam Larini mij voorbij. Een soort 'do or die' actie, die voor hem lukte, om even later toch de muur in te rijden. Zijn teamgenoot Menu had meer succes en passeerde mij ook en reed zo naar de derde plaats. Mijn vierde plaats brengt mij in ieder geval terug bij de kop van het veld; ik was snel en heb ook lekker kunnen rijden. Laten we proberen die lijn vast te houden en volgende keer op het podium te eindigen", aldus een zeer positief gestemde Tom Coronel.

De sponsors die de deelname van Tom Coronel aan het FIA-WTCC mogelijk maken zijn: SEAT importeur Pon Car, McGregor, ATP The Advanced Travel Partner, Auto Trader, TW Steel horloges, Wielengids.nl, Vakantiegoed.nl en Hertz.

Uitslag race 1 FIA WTCC Porto (Portugal):
1.Alain Menu 13 ronden in 34.07.853; 2. Rob Huff op 0.837; 3, Nicola Larini op 1.618 (allen Chevrolet); 4. Gabriele Tarquini op 1.929; 5. Yvan Muller op 5.418 en 6. Tom Coronel op 6.090 (allen SEAT).
Uitslag race 2 FIA WTCC Porto:
1. Andy Priaulx 13 ronden in 32.02.175 2. Jorg Muller op 2.057 (beiden BMW); 3. Alain Menu (Chevrolet) 4.394 ; 4. Tom Coronel (SEAT) 4.798; 5. Yvan Muller (SEAT) op 6.188 en 6. Augusto Farfus (BMW) 6.497.
Stand in kampioenschap na 12 races:
1.Jorg Muller 58 punten; 2. Augusto Farfus en Andy Priaulx ieder 56; 4. Yvan Muller 39 en 14. Tom Coronel 12 .