Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 4 juli 2007

Siemens Open 2007 - 9 t/m 15 juli

Jubileum Event zondag 8 juli

Op zondag 8 juli viert de organisatie van de Siemens Open haar vijftienjarig jubileum met een middag vol tennis en muziekentertainment. Een tennisspektakel met onder andere Michaëlla Krajicek en Raemon Sluiter zal om 18.00 uur worden afgesloten met een 50 minuten durend concert van bandoneonist Carel Kraayenhof. De populaire vertolker van de Argentijnse tango zal op het centrecourt van de Metsbanen onder begeleiding van zijn eigen Sexteto Canyengue een miniconcert ten gehore brengen.

De openingsceremonie is gratis toegankelijk voor het Haagse publiek en wordt mede mogelijk gemaakt door Siemens Nederland en de gemeente Den Haag.

Het programma op zondag 8 juli

15.00 - 16.00 uur Muziekfestival
16.00 - 17.30 uur Tennisdemonstraties met Michaëlla Krajicek, Agnieszka Radwanska, Raemon Sluiter, Peter Wessels, Alex Calatrava en Emilio Alvarez 17.30 - 18.00 uur Pauze
18.00 - 19.00 uur Openlucht concert Carel Kraayenhof met orkest en Argentijnse dansers

Locatie

Mets Tennisbanen
Berkenbosch Blokstraat 20
Scheveningen

Tennisdemonstratie oud winnaars en Michaëlla Krajicek Raemon Sluiter is de meest succesvolle speler uit de geschiedenis van de Siemens Open. De Rotterdammer stond drie keer in de finale en won het toernooi twee keer. Sinds zijn eerste triomf in 2001 is hij mede verantwoordelijk voor het succes en de groei die het evenement op de Mets Tennisbanen heeft doorgemaakt. Samen met andere oud winnaars zal hij op zijn geliefde centrecourt een tennisexhibition spelen. Peter Wessels, Emilio Alvarez en Alex Calatrava, de speler die maar liefst zes keer Scheveningen aandeed, zullen ook deelnemen aan de demonstratie. Het tennisspektakel zal worden voorafgegaan door een damesenkel met Nederlands beste tennisster Michaëlla Krajicek en haar dubbelpartner Agnieszka Radwanska. Beide speelsters zijn 18 jaar oud en behoren tot de top veertig van de wereld. Het optreden van Michaëlla Krajicek bevestigt de band die de Metsbanen en de stad Den Haag met de familie Krajicek hebben. Broer Richard groeide hier immers op en met de Krajicek Foundation helpt hij kinderen in achterstandswijken van Den Haag. De Poolse Radwanska won vorig jaar nog het meisjestoernooi Wimbledon en past goed in het plaatje van grote, jonge talenten die op de Metsbanen hun kunsten vertonen. In een mixed-dubbel zullen de dames gekoppeld worden aan de verschillende oud winnaars. Het geheel zal worden afgesloten met een spetterende herendubbel tussen de Nederlanders Raemon Sluiter en Peter Wessels en de Spanjaarden Alex Calatrava en Emilio Alvarez. Er wordt in alle wedstrijden gespeeld om één gewonnen set.

Carel Kraayenhof
Op 2 februari 2002 bracht bandoneonist Carel Kraayenhof op het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige 'Adiós Nonino' van Astor Piazolla ten gehore in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Voor het zojuist getrouwde koninklijke paar en hun duizend gasten, maar tevens tegelijkertijd ook live voor meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd, ontlokte de hartverscheurende tonen van Carels bandonéon de beroemde tranen bij Máxima. Niet alleen onze a.s. Koningin was ontroerd door de prachtige vertolking, ook het Nederlandse volk sloot de Argentijnse tangomuziek vanaf dat moment voorgoed in het hart. Van de muziek van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima werden 90.000 cdŽs verkocht en de single 'Adiós Nonino' heeft een plekje in 30.000 Hollandse huiskamers. Vanaf dat moment bezoekt Nederland massaal de concerten die Kraayenhof met zijn Sexteto Canyengue geeft. Men is in de ban geraakt van de Argentijnse tango, met haar tergende composities, haar emotionele melodieën en haar uitdagende tempowisselingen. Het harde werken wordt niet alleen beloond met de dankbare waardering van het publiek, ook de kenners weten Carel y su Sexteto Canyengue naar waarde in te schatten.

---- --