Persberichten Lekstroom, 09.35 uur

Utrecht, 09-07-2007

Te veel

IJSSELSTEIN Aan het begin van de nacht van nacht van zondag 8 op maandag 9 juli werd een automobilist met een slok te veel op betrapt.

Rond 00.15 uur controleerden politiemensen op de Baronieweg een automobilist. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. De man, een 38-jarige Pool, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 415 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur. In overleg met een Officier van Justitie werd de boete bepaald op 300. Nadat de boete was betaald, mocht de Pool het politiebureau verlaten.

Ongeschikt

NIEUWEGEIN Op zondagmiddag 8 juli beschikte een automobilist niet over de vereiste rijkwaliteiten en werd aangehouden.

Rond 16.35 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist over het Raadhuisplein reed. Hij zou nogal roekeloos rijden en daarbij de stoep nodig hebben. Politiemensen gingen ter plaatse. Een getuige meldde dat de verdachte een horecagelegenheid was binnen gegaan. Daar spraken agenten de automobilist, een 53-jarige man uit Nieuwegein, aan. Hij bleek de nodige alcohol te hebben genuttigd. Uit de blaastest bleek dat de Nieuwgeiner te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Enkele getuigen verklaarden te hebben gezien dat de man zeer onvast ter been naar zijn auto was gelopen. De verdachte had de nodige moeite de sleutel in het portierslot te krijgen. Toen hij wegreed, had hij de ruitenwissers aan, terwijl het schitterend droog weer was. Bij het wegrijden schampte hij een stuk langs de verhoogde stoeprand, reed gedeeltelijk de stoep op, om vervolgens weer met vier wielen op de rijbaan te belanden. Hij parkeerde zijn auto verderop en had weer de nodige moeite het portier op slot te draaien.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 460 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Gezien de verklaringen van de getuigen, vermoed de politie dat de Nieuwegeiner niet over de benodigde rijkwaliteiten beschikt om veilig een auto te besturen. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal een nieuwe rijtest af moeten leggen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.