Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 9 juli 2007

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 47-jarige bestuurder uit Enschede veroorzaakte een aanrijding, terwijl hij onder invloed was.

Zondag 8 juli omstreeks 14.10 uur vond in de Prinsessetunnel in Enschede een kop-staart-aanrijding plaats. Een 27-jarige Enschedese stond met haar auto voor het stoplicht. Achter haar reed een 47-jarige Enschedeër. Hij trok te snel op toen het licht groen werd, waardoor hij zijn voorganger aanreed. Als de politie ter plaatse komt om de aanrijding te behandelen, blijkt dat de 47-jarige bestuurder onder invloed is van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. (07-089166)

Bestuurder onder invloed kan rijbewijs inleveren

Enschede

Een 33-jarige Enschedeër bleek bij controle zodanig onder invloed dat hij z'n rijbewijs kan inleveren.

Maandag 9 juli omstreeks 00.10 uur ziet de politie een auto met hoge snelheid over de Gronausestraat rijden. De bestuurder, een 33-jarige Enschedeër, krijgt hierop een stopteken en wordt staande gehouden voor een ademtest. Dan blijkt dat hij onder invloed is van alcohol, waarop hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit. De Enschedeër kan hierop z'n rijbewijs inleveren. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-089932)

Jongemannen raken kentekenbewijs kwijt

Enschede

Twee jongemannen van 16-jaar konden hun kentekenbewijs inleveren nadat ze werden aangehouden voor te hard rijden.

Zondag 8 juli omstreeks 18.20 uur ziet een motoragent aan de Lasondersingel in Enschede twee personen met beide een brommer te hard voorbij rijden. Hij houdt hen hierop staande. Het blijkt te gaan om twee 16-jarige Enschedeërs. Ze zijn meegenomen naar het bureau om de snelheid van de voertuigen te testen. Daar blijkt dat de beide brommers zijn opgevoerd en respectievelijk 79,3 en 85,3 kilometer p/u rijden. Hierop wordt van beide het kentekenbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-089845)

Autobanden lek gestoken

Enschede

Aan de Sterkerstraat in Enschede werden van zeven auto's banden lek gestoken. De politie hield twee verdachten aan.

Zondag 8 juli omstreeks 9.30 uur krijgt de politie de melding dat aan de Sterkerstraat banden waren lek gestoken van een zevental auto's. Ter plaatse is een onderzoek ingesteld. Op aanwijzing van getuigen kon de politie twee personen aanhouden. Het gaat om een 57-jarige Enschedeër en een 51-jarige Enschedese. Beide verdachten zijn meegenomen naar het bureau waar ze in verzekering zijn gesteld. De politie onderzoekt de zaak. Inmiddels zijn vijf aangiftes opgenomen van vernieling. (07-089753)

Bestuurder onder invloed raakt rijbewijs kwijt

Oldenzaal

Agenten treffen op de A1 een bestuurder onder invloed. Hij kan z'n rijbewijs inleveren.

Maandag 9 juli omstreeks 00.35 uur zien agenten op de vluchtstrook van de A1 bij Oldenzaal een auto staan met daarin een persoon die onwel lijkt te zijn. Als ze hulp willen verlenen blijkt het te gaan om een 40-jarige Poolse bestuurder die zwaar onder invloed is. De man is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,7 promille uit. De verdachte kon z'n rijbewijs inleveren. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-0899)

Inbreker op heterdaad betrapt

Losser

Een 23-jarige man uit Polen probeerde in te breken in een sportcomplex. Hij werd hierbij op heterdaad betrapt.

Zondag 8 juli omstreeks 23.30 uur checkt een beveiligingsbeambte een inbraakalarm. Het alarm ging af bij een sportcomplex in Losser aan de Bookholtlaan. Ter plaatse betrapt de beambte een 23-jarige man uit Polen. Deze probeerde in te breken in het complex. Hij heeft hierop de politie ingeschakeld. Deze heeft de verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. De 61-jarige sleutelhouder van het complex heeft aangifte gedaan van vernieling en poging tot diefstal. (07-089927)

Rijbewijs recidivist ingevorderd

Almelo

Bij een controle heeft de politie in Almelo op maandag 9 juli 2007 om 02.45 uur het rijbewijs ingevorderd van een 55 jarige inwoner van Almelo. De man reed over de Ootmarsumsestraat en werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies 2.2 promille. Uit de politiegegevens bleek dat het rijbewijs van de man eerder al een keer is ingevorderd wegens rijden onder invloed. Een proces-verbaal is uitgeschreven (07-089943).

Man rijdt wederom zonder rijbewijs: auto in beslag genomen

Vriezenveen

De politie in Vriezenveen heeft op zondag 8 juli 2007 om11.00 uur de auto van een 27 jarige man uit Vrienzenveen in beslag genomen. Dit gebeurde aan de Verzetslaan in Vriezenveen. De man zou zich bij herhaling schuldig hebben gemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. Een proces-verbaal wordt opgemaakt (07-089773).

Testen autoradio leidt tot mishandeling

Almelo
De politie heeft op zondag 8 juli 2007 een 19 jarige inwoners van Almelo aangehouden wegens mishandeling van een 45 jarige plaatsgenoot. De politie kreeg op zondag rond 13.20 uur een melding van mishandeling aan de Joost van de Vondelstaart. Ter plaatse verklaarde de 45 jarige man dat hij vanmiddag op straat bezig was geweest met zijn autoradio. Hij was de radio aan het testen en had daarom het geluid hard aangezet. De 19 jarige man en zijn vriendin konden dit niet waardeerden omdat ze zouden slapen. Op een gegeven moment kwam de 19 jarige naar buiten en na een woordenwisseling kreeg de 45 jarige man een klap op zijn gezicht. Hierop werd de politie gebeld en is de 19 jarige man aangehouden (07-089805).

Tanja Rijsman: 053-4555588


---- --