Gemeente Winterswijk


9 juli 2007

Wegen Rommelgebergte 30 km zone

Winterswijk - Het college heeft ingestemd met het voorstel om een gedeelte van de Meekertweg en de Kattenbergweg als 30 km zone in te richten. Hiermee wordt de veiligheid rond de aansluiting van het Rommelgebergte op de Meekertweg verbeterd. De werkzaamheden starten zodra de plannen ter inzage hebben gelegen en er geen bezwaren worden ingediend.

De huidige verharding van de Kattenbergweg blijft bestaan. Op de Kattenbergweg worden wel wegversmallingen gerealiseerd. Op de Meekertweg worden twee drempels op de grens van de 30 km zone aangelegd en er komt een verkeersplateau bij de aansluiting op de Kattenbergweg. De verbindingsweg tussen de Kattenbergweg en het Kooiveldweg, ook bekend als 'Markeweg', wordt dan formeel een semi-verharde openbare weg en als zodanig door de gemeente onderhouden. Deze weg wordt onderdeel van de Kattenbergweg.

Grenzen 30 km zone
De grenzen van de 30 km zone liggen op de Meekertweg bij het fietspad/spoorbaan na Meekertweg 8-74, de overgang van Kooiveldweg/Meekertweg naar de 'Markeweg' en Kattenbergweg begin zandweg richting Groenloseweg. De overige wegen blijven 60 km zone.