Verzamelpersbericht Maandag

's-Hertogenbosch, 09-07-2007

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan
's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag, dankzij oplettende buurtbewoners, een 19-jarige Bosschenaar en een 16-jarige jongen uit Empel op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Anjervallei in 's-Hertogenbosch. Getuigen hoorden geluiden bij de woning en waarschuwden de politie. De verdachten zijn daarop op enkele honderden meters afstand aan het Zilverkruid aangehouden. De kleurentelevisie die ze uit de woning hadden ontvreemd is eveneens aangetroffen. Het tweetal is ingesloten.

Politie houdt verdachte huiselijk geweld / diefstal aan 's-Hertogenbosch/Schijndel - Zondagavond heeft een 24-jarige Bosschenaar aangifte gedaan van diefstal en huiselijk geweld in zijn woning in het centrum van 's- Hertogenbosch. De man is daar die avond mishandeld door zijn 21-jarige vriend uit Volkel. Het slachtoffer werd gebeten en gekrabd, hij wist de woning te ontvluchten. Bij terugkomst bleek zijn vriend o.a. zijn auto, portemonnee en paspoort te hebben gestolen. De verdachte liep op de Boschdijk in Schijndel met de auto en gestolen goederen tegen de lamp, terwijl hij onder invloed reed. Hij is aange-houden en ingesloten.

Politie houdt man aan voor openstaande boete
Rosmalen - Bij een controle van een personenauto, zondagavond op de Blauwe Sluisweg in Rosmalen, troffen agenten een 40-jarige automobilist uit Oss aan. Bij controle bleek dat hij nog een boete 615,- open had staan. De man kon niet betalen en is daarop ingesloten. Een ken-nis kwam later de boete betalen, waarop hij in vrijheid is gesteld.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Boxtel - De politie heeft zondagavond in Boxtel een 45-jarige inwoner uit die plaats aangehou-den voor mishandeling en bedreiging van zijn aanstaande ex-vrouw. De man wordt ervan ver-dacht de vrouw op een parkeerplaats aan het Hoogheem in Boxtel te hebben geslagen en ver-baal met de dood te hebben bedreigd. Enkele familieleden van de vrouw zijn mishandeld en/of bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt verdachte vrijheidsberoving/mishandeling aan Oss - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Nachtegaallaan in Oss een 36-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vrijheidsbeneming en mishandeling van zijn vrouw. De strafbare feiten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gepleegd in de woning in Oss. De vrouw werd die nacht tegen haar wil door de man in de woning vastgehouden en mis-handeld. Uiteindelijk wist zij uit de woning te ontvluchten, vond elders in Nederland onderdak en deed aangifte bij de politie. Zij had diverse verwondingen. De politie Oss heeft de man van-nacht aan kunnen houden. Hij is inmiddels inverzekeringgesteld.

Politie houdt man aan na ruzie
Oijen - De politie heeft zondagavond op de Bernhardweg in Oijen een 49-jarige man uit die plaats aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht na problemen over de erfscheiding een 67-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen, waardoor deze op de grond viel en lichtgewond raakte. Hij is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt schoolinbrekers aan
Boxmeer - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsweg in Boxmeer twee inwoners uit die plaats (21-en 15 jaar oud) aangehouden voor een inbraak in een school aldaar. Kort daarvoor was er een inbraakalarm afgegaan. Terplaatse bleek dat er een ruit ver-nield was en dat er enkele flatscreens en computers waren gestolen. De politie wist de twee verdachten aan de hand van een door getuigen opgegeven signalement aan te houden. In bossages in de nabijheid van de school troffen agenten tassen met gestolen goederen aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd
Boxmeer - Zondagavond heeft de politie op de Spoorstraat in Boxmeer het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit die plaats ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had ongeveer driemaal de alcohollimiet overschreden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Man gewond op vluchtstrook
Cuijk - Maandagmiddag is een 43-jarige automobilist uit Arnhem op de vluchtstrook van de A73 onder Cuijk aangereden door een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ulestraten. Het slachtoffer stond met pech en had zelf een zichtbaarheidsvest aan en een gevarendriehoek achter zijn auto geplaatst. Zijn familie had hij achter de vangrail geplaatst. De vrachtwagen-chauffeur reed in de richting Boxmeer en kwam in een moment van onoplettendheid voor een klein gedeelte op de vluchtstrook terecht en schepte het slachtoffer. Laatstgenoemde is met o.a. een gebroken been overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De chauffeur is aangehou-den en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.