Gemeente Dongeradeel



---

Hoorzittingen over heroverwegingsoperatie

In september en oktober organiseert de gemeenteraad hoorzittingen over de heroverwegingsoperatie voor belanghebbenden en inwoners van Dongeradeel. Er zijn vier avonden gepland op uitnodiging en één algemene avond voor alle overige belangstellenden. Om de financiële situatie van de gemeente te verbeteren, bekijken het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van een aantal posten in de begroting of het anders of goedkoper kan en of het wel een primaire taak van de gemeente is. Het college heeft een lijst uitgewerkt met 44 posten, die de raad nader zal beoordelen op nut en noodzaak. Deze lijst kunt u inlezen op www.dongeradeel.nl. Voordat de raad besluiten neemt over de voorstellen, worden eerst de betrokkenen en de inwoners gehoord. In eerste instantie zouden de hoorzittingen voor de zomervakantie worden georganiseerd. Door de hoeveelheid werk die hiermee gepaard ging en de zorgvuldigheid, die de raad hiermee wil betrachten, is dat niet gelukt. Daarom worden de hoorzittingen nu direct na de zomer gehouden. De gemeenteraad heeft de volgende data vastgesteld:

Maandag 17 september 2007 om 19.00 uur
De ondernemingsraad van de gemeente Dongeradeel, OPUS3, PCBO, Roobol en speciaal onderwijs en Bibliotheken Noordoost Friesland worden voor deze avond uitgenodigd.

Donderdag 20 september 2007 om 19.30 uur
De dorpsbelangen en wijkraden worden voor deze avond uitgenodigd.

Dinsdag 25 september 2007 om 19.30 uur
De sportverenigingen worden voor deze avond uitgenodigd.

Maandag 1 oktober 2007 om 19.30 uur
De muziek- en zangverenigingen worden voor deze avond uitgenodigd.

Donderdag 4 oktober 2007 om 19.30 uur
Algemene hoorzitting voor iedere belangstellende.

Voor de hoorzittingen voor genodigden ontvangen de betrokken organisaties half augustus 2007 een uitnodiging van de gemeenteraad. De locaties voor de hoorzittingen worden bekendgemaakt via deze uitnodiging. Voor de algemene hoorzitting wordt de locatie bekendgemaakt via de gemeentepagina en de gemeentelijke website. Wij verzoeken u bij belangstelling de data alvast in uw agenda te noteren.