Gemeente Sluis

fotowedstrijd Stadsraad Sluis gestart

PERSBERICHT - 5 juli 2007

Inschrijving fotowedstrijd Stadsraad Sluis gestart

De inschrijving voor de fotowedstrijd van de Stadsraad Sluis is begonnen! De wedstrijd met als thema Sluis anders bekeken wordt georganiseerd door de stadsraad en ondersteund door de middenstandsvereniging (MVS) en de gemeente Sluis. Het doel is Sluis verder cultureel op de kaart te zetten. De financiële baten komen ten goede van het Rondje Rozenoord.

Thema
Het centrale thema van de fotowedstrijd is Sluis anders bekeken. De foto moet zijn gemaakt in de gemeente Sluis (dus niet alleen de stad Sluis). Het thema geeft fotografische talenten de ruimte om op creatieve wijze het West Zeeuws-Vlaamse land en de mensen vast te leggen.

Deelname
Om mee te doen moeten de deelnemers vóór 4 augustus 2007 een afgedrukte foto op A4-formaat (19,7 x 29,4 cm) inleveren bij de stadsraad. Dit kan t/m 3 augustus op het adres Dinsdagstraat 39 in Sluis of digitaal via raadsluis@stadsraadsluis.nl en op 4 augustus in multifunctioneel centrum De Keure, Kloosterstraat 44 in Sluis. De organisatie hoopt op enthousiaste deelname van zoveel mogelijk fotografen en zij ziet alle 24.353 inwoners en de vele toeristen als potentiële, artistieke talenten.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld is voor volwassenen 5 euro per foto en voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro per foto. Het inschrijfgeld kan contant worden betaald bij inlevering van de foto(s) of worden overgemaakt naar bankrekening 1594.43.733 (Rabobank) t.n.v. Stadsraad Sluis o.v.v. Fotowedstrijd. Er is geen limiet aan het aantal fotos per deelnemer.

Foto afdrukken
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen hun foto voor de speciale fotowedstrijdprijs van 1 euro laten afdrukken bij de hoofdsponsor van de wedstrijd, Foto Verschoore in Oostburg. Wie liever digitaal aanlevert, kan het afdrukken overlaten aan de stadsraad. De extra kosten hiervoor bedragen 2,50 euro.

Jury
De fotos worden beoordeeld op technische kwaliteit, originaliteit, esthetische waarde en invulling van het centrale thema door de jury die bestaat uit Hans Enkelaar (voorzitter Sluis Promotie), Arjen Verschoore (hoofdsponsor en eigenaar Foto Verschoore), Oscar de Milliano (fotograaf), Peter Verdurmen (fotograaf voor o.a. BN/ De Stem, PZC en Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad) en Willem van Vliet (kunstminnaar en beleidsmedewerker Cultuur gemeente Sluis). Zij kiezen negen winnende fotos in twee categorieën: volwassenen (zes winnaars) en jeugd (drie winnaars).

Publieksprijzen
De fotos worden voorafgaand aan de jurering van 17 augustus t/m 17 september tentoongesteld in de etalages van de winkels en horecagelegenheden in de stad Sluis. Tijdens die periode kiest het publiek drie publieksprijswinnaars.

Prijsuitreiking
De feestelijk prijsuitreiking is op 22 september in De Keure.

Rondje Rozenoord
Het Rondje Rozenoord is een idee van de Stadsraad Sluis om een wandelpad te realiseren voor mensen die slecht ter been zijn van verzorgingshuis Rozenoord en de Toren van Bourgondië (Hoogstraat) over camping De Meidoorn naar het Hertenpark aan de Zuiddijkstraat en terug via de Sint Pieterstraat. Een deel van het pad is inmiddels gerealiseerd door de gemeente. De opbrengst van de fotowedstrijd wordt aangewend als bijdrage aan de aanleg en verbetering van de verdere route.

Meer informatie en inschrijven
Kijk voor meer informatie en het reglement op www.stadsraadsluis.nl.