Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Herman Ridderinkhof adjunct directeur NIOZ

9 juli 2007

Per 1 juli is dr. ir. Herman Ridderinkhof benoemd tot adjunct directeur van het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel. Hiermee is de directie weer compleet. Het NIOZ maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Ridderinkhof (Zwartsluis, 1959) studeerde voor civiel ingenieur aan de Technische Universiteit Delft en is sinds 1985 in dienst van het NIOZ. Hij promoveerde in 1990 op het proefschrift `Reststromen en watermenging in de Waddenzee' aan de Universiteit Utrecht. Sinds 1997 is hij hoofd van de afdeling Fysische Oceanografie.

Ridderinkhof is nog steeds nauw betrokken bij het fysische onderzoek in de Waddenzee, dat tegenwoordig voornamelijk vanaf de beide TESO veerboten tussen Den Helder en Texel wordt uitgevoerd. Maar ook is hij zeer actief betrokken bij het internationale onderzoek naar grote oceaanstromingen. In dat kader leidt hij onderzoek naar de zeestromen rond de zuidpunt van Afrika, die de wateren van de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbinden.