Gemeente Nuth


Papierinzameling verenigingen

De raad keurde 26 juni jl. het raadsvoorstel goed voor de tarieven van de papierinzameling.

Volgens het raadsbesluit wordt er naar gestreefd vanaf september in geheel Nuth éénmaal per maand huis-aan-huis oud papier in te zamelen. Het inzamelen zal gebeuren met zogenaamde kraakperswagens. De huidige inzameldata blijven gehandhaafd.

Vanaf september wordt op alle adressen binnen Nuth op dezelfde wijze ingezameld. Hierover moeten nog nadere afspraken worden gemaakt met de inzamelende verenigingen. De bij de voetbalvereniging Schimmert aanwezige vaste container gaat verdwijnen. Ook in de bovengehuchten zal vanaf september maandelijks worden ingezameld. Ook de daar nu in gebruik zijnde container verdwijnt. Wij adviseren de gebruikers van deze containers om in de toekomst hier rekening mee te houden.

Voor de verenigingen zullen de vergoeding wijzigen. De nieuwe vergoeding bestaat uit een vast bedrag van 33 euro per ton ingezameld papier. De nieuwe vergoeding zal voor de meeste verenigingen betekenen dat zij over extra inkomsten kunnen beschikken voor hun clubactiviteiten. Daar waar onzekerheid bestaat over de inkomsten trof de gemeente een overgangsregeling die meer zekerheid biedt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jonker, tel. 565 91 20.