Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 8 juli

* MISHANDELING NA RUZIE OM VISSTEK
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zaterdagavond twee mannen uit Vlaardingen (18 en 21 jaar) aangehouden na een mishandeling bij de Krabbenplas. Rond zes uur ontstond er onenigheid tussen onder meer de verdachten en een 23-jarige man uit 's-Gravenzande over vermoedelijk een visstek. Enige tijd later werd het 23-jarige slachtoffer door een groep mannen mishandeld. Hij raakte gewond en werd overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Politiepersoneel stelde een onderzoek in en hield twee verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


* BEGINNEND BESTUURDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT NA AGRESSIEF RIJGEDRAG

Personeel van de Verkeerspolitie heeft zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Heusden na agressief rijgedrag op de A16. Rond tien uur zagen de politiemensen dat de man 121 km/uur reed op de A16 ter hoogte van de afrit Feijenoord. Hier was in verband met werkzaamheden met matrixborden een maximumsnelheid van 50 km/uur aangegeven. Nadat de automobilist meerdere malen bumper kleefde en over een doorgetrokken streep aantal andere voertuigen links inhaalde werd hij staande gehouden. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal voor overschrijden snelheid met 71 km/uur bij werkzaamheden, kleven bij 70 km/uur, gevaar en/of hinder op een weg veroorzaken, overschrijden doorgetrokken streep en het niet dragen van de gordel.

Uitgave zaterdag 7 juli

* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA BRAND AUTO'S

KRALINGEN - Politiepersoneel van het district Oost arresteerde zaterdag in de vroege ochtenduren twee 16-jarige jongens uit respectievelijk Capelle aan den IJssel en Rotterdam voor brandstichting. Getuigen meldden rond vier uur dat op een parkeerplaats bij metrostation de Kralingse Zoom twee auto's in brand stonden en dat twee jongens waren weggerend. Politiemensen gingen direct naar de Kralingse Zoom toe en zag het tweetal nabij het metrostation rennen. Eén van hen werd na een korte achtervolging aangehouden. De andere jongen werd later die ochtend aangehouden. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en hun ouders zijn op de hoogte gebracht. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MANNEN AAN NA VERNIELING
Politiemensen van het district West hebben vrijdagavond drie mannen aangehouden voor het vernielen van ruiten van een kerk aan de Beukelsdijk. Het drietal wordt ervan verdacht met een luchtbuks op glas-in-lood ramen te hebben geschoten. Gealarmeerd politiepersoneel stelde een onderzoek in en hield de verdachten in een woning aan de Jagthuisstraat aan. Het drietal, een 17-jarige jongen uit Bergschenhoek, een 18-jarige Rotterdammer en een 20-jarige plaatsgenoot, is overgebracht naar het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* GEWONDEN NA AANRIJDING
OOLTGENSPLAAT - Bij een aanrijding op de N59 zijn vrijdagmiddag rond half één vier mensen gewond geraakt. Een 43-jarige automobilist uit Papendrecht reed vanaf de A29 de N59 op en wilde invoegen. Hierbij ontstond er door nog onbekende oorzaak een aanrijding met een vrachtwagen bestuurd door een 34-jarige man uit Middelharnis. De auto van de vrouw belandde op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer en botste tegen een auto waarin een vrouw uit Duitsland, haar 9-jarige dochter en zoontje van 4. De twee automobilisten en de kinderen raakten gewond en werden overgebracht naar het Erasmus MC en het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid. Na de aanrijding is de N59 in de richting van Rotterdam enige tijd afgesloten geweest. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie en het Verkeershandhavingteam hield in samenwerking met Cameratoezicht en het Parket een verkeerscontrole op de Coolsingel om de verkeersveiligheid te vergroten. Hierbij werd gebruik gemaakt van het ANPR-voertuig (automatische kentekenherkenning). Tussen vrijdagmiddag vijf uur en zaterdagnacht één uur werden 3100 kentekens gescand van passerende voertuigen waarna 67 bestuurders staande werden gehouden. Tevens moesten 300 bestuurders een blaastest afleggen, waarna vijf van hen werden bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens het controleren bij
voetgangersoversteekplaatsen op de Coolsingel kregen 21 bestuurders een bekeuring omdat zij voetgangers niet voor lieten gaan. Naast deze bekeuringen werden ook 42 bekeuringen uitgeschreven voor met name het negeren van het rode verkeerslicht en folie op de ruiten, maar ook voor onverzekerd rijden, verlopen APK, onnodig met mistlichten rijden, niet handsfree telefoneren tijdens het autorijden, valse naam opgeven en rijden met te gladde banden.