Ingezonden persbericht


Persbericht

9 juli 2007

Zebra vereenvoudigt de werkprocessen bij JD Sports

~ draadloze printers leveren sportartikelendetaillist groot voordeel op ~

JD Sports heeft in 330 winkels Zebra QL320+ mobiele printers in gebruik genomen om zo de klantenservice en het voorraadbeheer te verbeteren. Met de mobiele printers kan de detaillist eenvoudig prijswijzigingen doorvoeren, vervangende barcodes printen en klanten direct informeren met behulp van draadloze technologie.

"Door deze technologie is het mogelijk om op ieder gewenst moment prijswijzigingen door te voeren. Hierdoor kunnen we inspelen op seizoensbehoeften en ervoor zorgen dat speciale aanbiedingen een grote impact hebben", aldus Shaun Armstrong, IT-projectmanager bij JD Sports. "Productinformatie ligt binnen handbereik van onze medewerkers. Zij kunnen klantvragen direct beantwoorden zonder dat zij naar het magazijn hoeven te gaan om te controleren welke maten beschikbaar zijn."

De technologie helpt JD Sports ook een beter inzicht te krijgen in de supply chain. Het systeem laat voorraadniveaus op het hoofdkantoor zien en kan ook de beschikbaarheid van producten bij de individuele winkels vaststellen. "Deze middelen zullen de tevredenheid van de klanten vergroten, omdat we een veel beter overzicht hebben van de beschikbaarheid van producten. Daarbij zijn de prijzen altijd correct", voegt Armstrong toe.

"Dit is een goed voorbeeld van hoe detaillisten mobiele printers inzetten om zo de processen verder te stroomlijnen, tijd te winnen en de efficiency te verbeteren", aldus Mikel van Urk, regional sales manager Benelux bij Zebra. "Eerdere ervaringen hebben bewezen dat mobiel printen een wezenlijk verschil kan maken in zowel het magazijn als op de winkelvloer. In de retailmarkt is dit concurrentievoordeel zeer belangrijk."

(260 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Zebra
Zebra Technologies (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van on-demand printoplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties in meer dan 100 landen wereldwijd. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers. Diverse applicaties profiteren van de thermal barcode- en smart label-, bon- en kaartprinters van Zebra. Daarnaast levert Zebra Technologies software, connectivity-oplossingen, etiketten en folies. Op www.zebra.com vindt u meer informatie.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mikel van Urk van Zebra Technologies: Tel: +31 (0)30 69 27 121
E-mail: mvanurk@zebra.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com