Gemeente Papendrecht

28 juni 2007

Mw. Van den Hil-Bakker 100 jaar
Burgemeester bezoekt donderdag 5 juli om 10.30 uur mevrouw P. van den Hil-Bakker in haar woning aan de P.S. Gerbrandystraat 17 om haar te feliciteren met haar honderdste verjaardag. Pers is hierbij welkom.

Info echtpaar Verbij-Meesterman
Donderdag 28 juni bezocht de burgemeester het echtpaar Verbij-Meesterman, de echtelieden zijn 65 jaar getrouwd. Enige wetenswaardigheden over het paar:

Marinus Verbij is geboren op 23 maart 1921 te Leiden. Augustina Meesterman is geboren op 13 juni 1921 te Amsterdam. Rien en Stien, zoals ze meestal genoemd worden, zijn geboren in Amsterdam. Stien kwam uit een groot gezin waarin zij de oudste was en moest eigenlijk de rest van het gezin opvoeden en het huishouden doen.

Het paar kreeg een zoon in de oorlogsperiode (1943) en woonde lange tijd in Lelystad. Marinus Verbij werkte vele jaren voor De Bijenkorf. In zijn vrije tijd was hij dagelijks in zijn moestuin, waar altijd verse groente voor het gezin vandaan kwam.
Rien en Stien hebben twee kleinkinderen en twee achter kleinkinderen.

Waterbus vaart in juli toeristisch
De Waterbus biedt van 21 juli tot en met 2 september in de weekenden de mogelijkheid vanuit Dordrecht via Sliedrecht naar Gorinchem (en vice versa) te varen.

Gorinchem is een mooi startpunt voor dagtochtjes. In de Lingehaven zijn steppen te huur en kunnen picknickarrangementen worden gereserveerd. Op de step kan men de stad via een speciale steproute bezichtigen.

____________