Gemeente Sint-Oedenrode


Gezamenlijke keuzes voor Vlagheide

De gemeente Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode werken samen aan een passende invulling voor het gebied Vlagheide. Voor de verdere uitwerking van het Masterplan Vlagheide heeft het college onlangs de notitie `Strategische Planologische Keuzes' vastgesteld.

Het Masterplan Vlagheide was medio 2006 de eerste stap in het proces dat moet resulteren in een aantrekkelijk gebied met ruimte voor natuur, landbouw, landschap en recreatie. Voor de uitvoering van het Masterplan dienen een aantal strategische planologische keuzes te worden gemaakt. Deze zijn nu vastgelegd in de notitie `Strategische Planologische Keuzes' van Vlagheide.

De mensen die in het plangebied wonen geven blijk van een enorme ondernemingsgeest. Er zijn initiatieven op het gebied van nieuwe landbouw, wonen, natuur en recreatie. Deze initiatieven kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de functionele en landschappelijke waarde van Vlagheide, mits ze goed worden ingepast. De notitie `Strategische Planologische Keuzes' helpt bij de beoordeling en ondersteuning van de initiatieven voor projecten in het gebied Vlagheide. De beschreven gewenste ontwikkeling zal worden meegenomen bij de lopende herziening van de bestemmingsplannen buitengebied voor de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de programmaregisseur Vlagheide, Peter Prins, 06- 25 076 888; of met gemeente Veghel, (0413) 38 66 44, info@veghel.nl.