Time : 14:15:01
Date : 10 July 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

Het federale voedselagentschap FAVV lanceert derde luik van Ohlala-campagne: Voedselveiligheid in de zomer

Voor de derde zomer op rij ontplooit het Voedselagentschap (FAVV) de Ohlala-campagne om mensen te informeren over voedselveiligheid en
-hygiëne. Vooral tijdens de zomermaanden worden we vaker geconfronteerd met voedselvergiftigingen ten gevolge van slechte bewaar- en bereidomstandigheden van ons voedsel.

Niet iedereen springt altijd even bedachtzaam om met voedsel. Vooral in de zomermaanden is dat een probleem omdat de hogere temperatuur het risico op verspreiding van bacteriële besmettingen vergroot. Het gevolg hiervan is dat elke zomer opnieuw mensen onwel worden door het eten van bedorven voedsel. De oplossing is vaak voor de handliggend en bestaat er bij voorbeeld in om etenswaren altijd koel te bewaren, en handen, werkomgeving en kookgerei steeds zorgvuldig te reinigen.

Deze boodschap wil het FAVV onder de aandacht brengen met de campagne "Ohlala". In iets meer dan 1000 uithangborden op parkings van supermarkten zullen grote Ohlala-affiches opgehangen worden. Het Voedselagentschap werkt hiervoor samen met Fedis, de federatie van de Belgische distributieondernemingen. De affiches werden eveneens verspreid naar 3800 winkels die de affiches in de winkel zullen ophangen. Door middel van ludieke cartoons probeert het Voedselagentschap een paar simpele maar belangrijke boodschappen over te brengen:

·Vooral als het warm is, kan je best je hoofd en je voedsel koel houden

·Mayonaise, tiramisu, chocolademousse, en andere bereidingen blijven lekker en veilig zolang je ze koel bewaart

·Wees zelf geen bron van bacteriën en vermijd bronnen van bacteriën. Was je handen en je kookgerei steeds zorgvuldig vooraleer je begint te koken of aan tafel gaat

Op de website van het FAVV, www.favv.be, kan je alle campagnemateriaal bekijken door te klikken op Ohlala in de rechterbovenhoek.

Contactpersoon voor de pers
Inge Jooris
0475 80 04 87

URL: http://www.favv.be