Ingezonden persbericht


IFS organiseert rally om tien talenten in te lijven

Eindhoven, 10 juli 2007

IFS, leverancier van componentgebaseerde bedrijfssoftware, organiseert de IFS Rally om minstens tien nieuwe medewerkers te werven. De IFS Rally bestaat uit twintig deelnemers die twee weken lang door Europa rijden in tien Burton's. Onderweg lossen zij business cases op, wat IFS de gelegenheid geeft hun competenties te testen en uiteindelijk tien nieuwe medewerkers te selecteren. De rally start op 31 juli en op 13 augustus worden de kandidaten feestelijk onthaald in de Nederlandse vestiging van IFS in Eindhoven.

IFS is, in samenwerking met Werving & Selectiebureau Eljes, twee weken geleden begonnen met de campagne. Potentiële deelnemers worden gevonden via posters in studentenhuizen en scholen. Ook vinden sms-acties plaats via studentenuitzendbureau's. Al in de eerste weken kwamen tientallen aanmeldingen binnen. De geïnteresseerden zijn nog steeds welkom zich in te schrijven via de website www.ifsrally.nl. Zij worden in eerste instantie door Eljes, gespecialiseerd in thema recruitment voor technisch personeel, gescreend en geselecteerd. Daarna gaan ze op gesprek bij IFS.

IFS Rally
De rally voert de teams van Eindhoven naar het Duitse Erlangen, en vervolgens via België naar Londen. De samenstelling van de teams wisselt gedurende de tocht. Tijdens de rally doen de teams drie IFS-vestigingen aan en bezoeken zij in België de klant Vyncke Energietechniek. Tijdens deze stops moeten de kandidaten werken aan een businesscase. Ook onderweg zijn er punten te verdienen. Naast het serieuze werk is er tijdens de rally ook tijd voor feesten en gezelligheid. Tijdens de IFS Rally gaat het niet om snelheid, maar om kennis, karakter en inzet. Aan het einde van de rit wacht er in Eindhoven voor tien deelnemers een uitdagend en gevarieerd traineeship bij IFS. De winnaar ontvangt een cheque van ¤ 9.000 om te besteden aan de aanschaf van een originele Burton, een sportwagen van Nederlandse bodem.

Groei
IFS is de afgelopen periode dusdanig gegroeid, dat er plaats is voor een flinke uitbreiding. Dat komt door groei bij bestaande klanten en door implementaties van IFS Applications bij nieuwe klanten als Marskramer & Intertoys, Bart's Retail, Heerma en ASEP. De krapte op de arbeidsmarkt deed het bedrijf besluiten te kiezen voor een groot aantal traineeplaatsen. 'We hopen met deze ludieke actie ons personeelsbestand in één keer een flinke extra capaciteit te geven', zegt Nico van Heuven, Marketing & Sales Director van IFS Nederland. 'We kiezen voor starters, omdat zij de juiste basis hebben. Deze manier van werven geeft ons de gelegenheid mensen te selecteren die ook in andere opzichten goed bij ons bedrijf passen. We gaan voor een duurzame relatie en bieden hen een traineeplaats aan, waarin we ze intensief begeleiden.'

Burton
De Burton is een sportauto met een nostalgische uitstraling van Nederlands fabrikaat, gebouwd op het chassis van de lelijke eend. Sinds de introductie in 2000 is Burton Car Company uitgegroeid tot de grootste sportwagenfabrikant van Nederland.

------------------------

Over IFS
IFS ontwikkelt en levert componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote ondernemingen en organisaties die snel op marktveranderingen willen inspelen. IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo'n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde structuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart's Retail, Marskramer en Intertoys. Het bedrijf staat genoteerd op de beurs van Stockholm (XSSE: IFS). Meer informatie: www.ifsnl.com.

Meer persinformatie:

IFS
Renske van der Weijden
Telefoon: 040 292 3292
Email: renske.van.der.weijden(at)ifsnl.com

Eljes
Wim Wijting
Telefoon: 070 310 8680
Email: wwijting(at)eljes.com

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: 026 4431523 / 06 11041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl