Ingezonden persbericht


COMMVAULT® VERSCHERPT INFORMATIEFOCUS

NIEUWE-GENERATIE SOFTWARE BUNDELT ZOEK- EN INVENTARISATIEFUNCTIES MET ENTERPRISE-DATAMANAGEMENT

CommVault SimpanaTM 7.0 Software Suite introduceert veilige search & discovery;

nieuwe schijfgebaseerde technieken verbeteren ontsluiting, beveiliging, performance en bereik van bedrijfsinformatie

Utrecht, 10 juli 2007 - CommVault® breidt zijn aanbod QiNetix oplossingen voor datamanagement uit met de CommVault Simpana(TM) 7.0 software-suite. CommVault Simpana 7.0 nieuwe-generatie software bouwt voort op CommVault's beproefde en succesvolle geïntegreerde aanpak van dataprotectie, replicatie en archivering. Het biedt organisaties een nieuw concept voor opslag, beheer en inventarisatie van bedrijfsinformatie over alle opslaglagen. Mondiaal opererende bedrijven kunnen nu hun gegevensgroei efficiënter beheren en de enorme schatten informatie die doorgaans in backup- en archiefbestanden besloten liggen snel en effectief ontsluiten. Daarmee creëren ze meer bedrijfswaarde op basis van de bestaande infrastructuur. CommVault Simpana 7.0 is de grootste release in de geschiedenis van de onderneming en biedt significante uitbreidingen en verbeteringen op het vlak van dataprotectie, archivering en replicatie, plus verruimde platformondersteuning en een nieuwe set krachtige functies, waaronder:


* Bedrijfsomspannende search & discovery,

* Single Instance Store (SIS),

* High-performance contentindexering,

* Dataclassificatie,

* Verruimde beveiligings- en encryptiemogelijkheden, en
* Post-processing voor encryptie, contentindexering en SIS.

"Informatie is tegenwoordig voor elke organisatie, in elke sector, een vitale asset," stelt Bob Hammer, CEO en president van CommVault. "Directe toegang tot concrete informatie, die is afgeleid van abstracte bedrijfsdata, is essentieel voor zakelijke besluitvorming. De CommVault Simpana 7.0 software-suite is een grote stap in die richting en zal een omwenteling teweeg brengen in de manier waarop organisaties hun bedrijfsdata ontsluiten en inzetten."

CommVault Simpana 7.0 Software ontsluit data en creëert zakelijke meerwaarde

De unieke, integrale aanpak die CommVault hanteert voor databeheer biedt IT-organisaties nieuwe mogelijkheden om daadwerkelijke meerwaarde te bieden aan de diverse bedrijfsprocessen. De CommVault Simpana 7.0 suite creëert een virtuele informatiepool van doorzoekbare content op basis van bestanden, e-mails en attachments die zijn opgeslagen in verschillende backup-, archief- en online datasets. Gebruikers hebben nu real-time toegang tot een schat aan actuele en historische informatie via een simpele, webgeoriënteerde interface. De CommVault Simpana 7.0 suite combineert back-office datamanagement-strategieën met front-line informatiebeheer, waardoor kritische informatie direct beschikbaar is voor beslissers.

"Organisaties streven ernaar hun efficiency te verbeteren en meer te doen met de enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens die verspreid over de verschillende opslagechelons aanwezig zijn," zegt Rhoda Phillips, Research Manager voor storage-software bij onderzoeksbureau IDC. "Een oplossing als CommVault Simpana 7.0 met zijn enkelvoudige architectuur verbetert de informatie-ontsluiting en levert zakelijke meerwaarde door gebruikers de mogelijkheid te geven hun data zodanig te organiseren dat er sprake is van effectieve integratie van dataprotectie, archivering, replicatie, storage-management en classificatie."

CommVault breidt oplossingsportfolio uit met bedrijfsbrede Search & Discovery van semi- en ongestructureerde data over alle opslaglagen

IT-organisaties moeten steeds gerichter inspelen op twee manifeste behoeften: discovery (inventarisatie) ten behoeve van juridische processen en compliance-verzoeken, en beveiligde informatietoegang voor eindgebruikers. Met de nieuwe search & discovery-oplossingen van CommVault kunnen organisaties snel en doeltreffend reageren op juridische informatieverzoeken en compliance-audits. En dankzij directe zoektoegang tot een breed scala documenten, bestanden en e-mails die zijn opgeslagen in online-, backup- en archiefsystemen kunnen eindgebruikers nu slagvaardiger en productiever werken en snel goed onderbouwde beslissingen nemen. De CommVault Simpana 7.0 suite biedt daartoe een aantal belangrijke instrumenten:


* Discovery en Business Compliance Search - CommVault verkort de uitvoeringstijd van juridische inventarisaties en verbetert de kwaliteit van de uitkomsten door backups en archieven grondig te doorzoeken. Via één interface genieten geautoriseerde gebruikers superieure datatoegang om snel te kunnen reageren op discovery-verzoeken met betrekking tot de verschillende compliance-richtlijnen in de VS en elders, zoals de US Federal Rules of Civil Procedure (FRCP), SEC Rule 17a, de Britse Companies Act, de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), Basel II, Sarbanes Oxley en meer.
* Business User Search - Dankzij de selfservice zoekfuncties zijn gegevens die in backup- en archiefkopieën besloten liggen direct beschikbaar via een enkelvoudige zoekinterface. De Business User Search slecht de barrières die vanouds bestonden tussen gebruikers en hun data, wat bijdraagt aan hogere productiviteit en taakverlichting van de IT-organisatie. Met één zoekactie op basis van trefwoorden of zoekzinnen krijgt de gebruiker alle relevante vindplaatsen gepresenteerd, gedestilleerd uit al hun online en offline kopieën op verschillende client- en applicatiesystemen. De zoekresultaten worden automatisch gefilterd op grond van de geldende beveiligingspolicy's van de organisatie.

Slimmere aanpak van schijfgeoriënteerd datamanagement: beheersing van groei en de kosten van schijfopslag

Organisaties beschouwen schijfopslag als kernonderdeel van hun databeschermings- en archiveringsstrategieën in hun streven naar hogere performance en betrouwbaarheid en kortere hersteltijden. In antwoord op de roep om meer data op minder schijven vast te leggen introduceert CommVault Single Instance Store (SIS), dat het aantal duplicaat-kopieën van schijfgegevens drastisch terugbrengt. SIS slaat tijdens backup- en archiveringsoperaties alleen unieke files en attachments op, op basis van verschillende applicaties en client-systemen. SIS draait op elke disk-library, zodat organisaties in de loop der tijd gemakkelijk kunnen veranderen van locatie, disktype en diskleverancier, zonder de hele dataset te moeten decomprimeren. SIS is ingebed in de enkelvoudige architectuur van CommVault en levert zijn databesparende voordelen zonder dat het nodig is aanvullende infrastructurele voorzieningen te treffen, zoals bij andere storage-software-oplossingen het geval is.

"Gegarandeerde beschikbaarheid en herstelbaarheid van informatie kan bepalend zijn voor het overleven van de organisatie, dus het is zaak effectief bewaar- en kostenbeheer te voeren," verklaart Marty Hurd, IT-beheerder bij Cardinal Logistics. "We voeren een voortdurende strijd om meer beheerde data online beschikbaar te houden zonder de kosten voor extra diskruimte uit de pan te laten rijzen. De SIS-optie van CommVault biedt ons de mogelijkheid om onze schijfcapaciteit maximaal te benutten door dubbele kopieën te verwijderen. We verwachten dat we met de nieuwe CommVault Simpana 7.0 software betere rendementen halen op onze schijfinvesteringen en daarmee mogelijkheden creëren om als IT-organisatie concrete meerwaarde te bieden aan de business."

CommVault Simpana 7.0 bevat ook innovaties die zorgen voor hogere performance, een groter bereik en betere beveiliging van bedrijfsinformatie. Nieuwe functies zijn onder meer:


· High-performance, schaalbare contentindexering - Hiermee kan een organisatie beheerde data omzetten in waardevolle, uitwisselbare informatie. CommVault's unieke integratie van de FAST InStream® zoektechnologie biedt gebruikers een uiterst efficiënte context-georiënteerde index met ondersteuning voor 370 contenttypes en 77 talen. Geïndexeerde items kunnen bestaan uit e-mailberichten, attachments, postings, bestanden en documenten van Microsoft Exchange Server en Sharepoint producten, IBM Lotus Domino software en NAS fileshares, en kunnen afkomstig zijn uit Microsoft Windows, Linux en UNIX bestandssystemen.


· Smart Clients met dataclassificatie-support - Dataclassificatie is bedoeld voor clients met grote bestandssystemen en verkort het backupvenster door de file-scanning op het clientsysteem tot een minimum te beperken. Met nieuwe Smart Clients kan de organisatie ook een bredere set databeheerpolicy's toepassen voor onder meer bestandsarchivering, online contentindexering en resource-management, en tegelijk de impact op de productie-omgeving beperken.


· Meer beveiligings- en encryptiemogelijkheden - Hierbij gaat het om verruimde enterprise-security en rol-gebonden authenticatie, met onder meer Microsoft Active Directory integratie, Single-Sign-On authenticatie en ruimere data-encryptie-support, voor verwerking van veelgebruikte coderingssystemen, zoals de AES-256 standaard.


· Post-processing optie - Met de post-processing optie kunnen organisaties in de fase na de verwerking geavanceerde datamanagementprocessen uitvoeren, zoals encryptie, single instancing, contentindexering en het maken van uitwijkkopieën. Op deze manier wordt de impact op de productiesystemen geminimaliseerd.

Nieuwe functionaliteit

CommVault Simpana 7.0 is een van de meest belangwekkende releases in de geschiedenis van CommVault en biedt een enorme hoeveelheid nieuwe functies over het hele productspectrum. Als u meer wilt weten over de verbeteringen en vernieuwingen op het vlak van platform-, product- en applicatiesupport, kijk dan op www.commvault.com/whatsnew.asp.

Prijzen en beschikbaarheid

De complete CommVault Simpana 7.0 suite, met alle functies, producten en uitbreidingen als hierboven omschreven, is per direct leverbaar. Prijsinformatie voor specifieke configuraties is op aanvraag verkrijgbaar.

Over CommVault

CommVault wordt gedreven door de overtuiging dat het beter en effectiever invulling kan geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van databeheer. Dat vindt zijn weerslag in de ontwikkeling van Singular Information ManagementTM oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de groei van datavolumes gepaard gaan. De software-oplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen, gebruik makend van dezelfde code en een gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource-management. Iedere dag opnieuw ervaren nieuwe organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault kan leveren. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey.

Ga voor meer informatie over CommVault naar www.commvault.com.


---