Gemeente Arnhem

Bedrijven met 60 medewerkers komen naar Arnhem (10-07-2007) De Nijmeegse bedrijven Stec Groep en Bureau Bob, die werkzaam zijn op het terrein van de economische ontwikkeling, verhuizen begin november naar Arnhem. Zij betrekken twee verdiepingen in het gebouw aan het Willemsplein 5-6: het rijksmonument dat in de jaren 30 door architect Dudok is ontworpen voor De Nederlanden van 1845. De bedrijven kiezen voor deze locatie dichtbij Arnhem Centraal, omdat Arnhem per trein (straks ook de hogesnelheidslijn) prima bereikbaar is voor de medewerkers en klanten, grotendeels uit de Randstad. Stec Groep en Bureau Bob zijn beide tien jaar oud, tellen ieder 30 medewerkers en hebben hun omzet in drie jaar tijd verdubbeld.

De Stec Groep is een onderzoeks- en adviesbureau op het terrein van economische ontwikkeling en vastgoed. Zusterbedrijf Bureau Bob is actief in detachering op ruimtelijk en economisch terrein. De bureaus huren samen 800² kantooroppervlak op de eerste en tweede verdieping voor de duur van vijf jaar met een optie voor een verlenging met telkens vijf jaar. Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars Arnhem was adviseur voor de huur van de ruimten in het pand, dat eigendom is van een particuliere belegger.
Wethouder Rita Weeda van Economische Zaken verwelkomt de bureaus in Arnhem: Zij kiezen voor een prima bereikbare locatie in een gebied van grote economische ontwikkeling: Arnhem Centraal én Arnhem-centrum met Rijnboog. Dit gebied is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor kantoren en bedrijven in de dienstensector, juist in de creatieve en kennisintensieve economie. Stec Groep en Bureau Bob vestigen zich dus centraal en in het hart van hun werkgebied.