Corporate Express vestigt wereldwijde inkooporganisatie in Zuidoost-Azië

Amsterdam, 10 juli 2007 - Corporate Express heeft permanente vestigingen geopend in Hongkong en China voor de facilitering van directe inkoop van office products bij Aziatische producenten. Een substantieel deel van de eigenmerkartikelen van Corporate Express zal worden verwerkt via deze nieuw opgezette, plaatselijke inkooporganisatie. Dit is een belangrijke stap in de opzet van een wereldwijde inkoop strategie.

Frans Koffrie, president en CEO van Corporate Express, gaf als commentaar: `Door onze aanwezigheid in Zuidoost-Azië en de mogelijkheid om producten direct bij de producent in te kopen, kunnen onze internationale activiteiten efficiënter verlopen en tastbare voordelen voor onze klanten te realiseren in Noord-Amerika, Europa en Australië.'

Door de nieuwe infrastructuur heeft Corporate Express een betere controle over de logistieke keten en worden de inkoopkosten lager. Momenteel realiseert Corporate Express een kwart van de wereldwijde omzet met producten onder eigen merk. Een directe relatie met producenten zal bijdragen aan een consistentere productkwaliteit voor klanten. Het aanbod kan sneller aan specifieke wensen van een klant worden aangepast. Ook krijgt Corporate Express directe invloed op de producenten op het gebied van milieubewustzijn. We denken hierbij bijvoorbeeld aan productie, verpakking en afvalverwerking.

Het kantoor in Hongkong en de vertegenwoordiging in Shenzhen (China) zijn sinds 1 juli in bedrijf. In augustus 2007 zullen deze vestigingen volledig bemand zijn. Het plaatselijke managementteam is verantwoordelijk voor productontwikkeling, inkoop, supply chain-management en kwaliteitscontrole alsmede het toezicht op sociaal maatschappelijke aspecten bij lokale productiefaciliteiten.