KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

10-7-2007

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis brons op WK Tornado

Wedstrijden in alle klassen afgelast

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis worden derde op het WK Tornado in Portugal. De Catamaranzeilers kwamen niet meer in actie voor de Medal race. Er stond op deze maandag 9 juli teveel wind in de baai van Cascais, die uitschieters kende tot 45 knopen (windkracht acht tot negen). Het klassement werd daarmee de eindstand. Winnaar werd het Spaanse team Echavari/Paz. Het Belgische team met Carolijn Bouwer en Sebastien Godefroid eindigde als tweede.

De Oranje zeilers stonden samen met de tien andere Tornado zeilers op het strand te wachten. De wedstrijdleiding heeft tot het laatste moment gewacht maar zag geen kans de races doorgang te laten vinden. Ook de Medal race in de Star klasse werd afgelast. Net zo als alle andere wedstrijden in de negen andere Olympische klassen.

Pim Nieuwenhuis had een dubbel gevoel. We hadden liever gezeild. We hebben tot het laatste moment gewacht en als je dan niet kan afsluiten met een wedstrijd is dat jammer. Als je zeilt en je wordt derde is toch heel anders dan dat je het al bent, en blijft. Maar goed wel een te gek resultaat. Maar we wilden wel zeilen. We konden nog twee plaatsen omhoog en één slechter. En wij zijn goed met dit weer. We hadden er alle vertrouwen in.

Met deze derde plaats kwalificeren Booth en Nieuwenhuis Nederland als land voor deelname aan Olympische Spelen in de Tornado klasse. Tevens verwerven Booth en Nieuwenhuis hiermee een volle nominatie op naam voor de Spelen. Dat betekent dat ze zeker zijn van een ticket naar China als er geen ander Nederlands team zich ook nomineert en de heren vormbehoud aantonen tot volgend jaar augustus.

Pim Nieuwenhuis kijkt nu vooruit. De volgende stap is dat we ons richten op het pre Olympische test evenement in augustus in China. Tot nu toe was onze focus op de strijd om het wereldkampioenschap en om ons te kwalificeren. Dat is gelukt. Nu de volgende stap.