Politie Amsterdam-Amstelland



Invordering rijbewijs / Nieuwe Leeuwarderweg (10/07/07)

Maandagavond 9 juli rond kwart voor negen is op de Nieuwe Leeuwarderweg van een 59-jarige bestuurder van een personenauto het rijbewijs ingevorderd.

Bij een snelheidscontrole bleek dat de man met een snelheid van 104 kilometer per uur over de Nieuwe Leeuwarderweg reed. Omdat er ter plaatse bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, geen vluchtstrook aanwezig is en de beide rijstroken zijn versmald geldt er ter plaatse een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Dit betekent dat de man de maximaal toegestane snelheid met 54 kilometer per uur heeft overschreden, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en was genoodzaakt zijn reis op alternatieve wijze voort te zetten.

Oplichter actief / Jan van Maijenbuurt (10/07/07)

Maandag 9 juli was er in de Jan van Maijenbuurt een oplichter actief. De man belde aan en deed zich voor als medewerker van een elektriciteitsbedrijf. Een 80-jarige bewoonster liet de man binnen. Hij liep de hele woning door en zette een achterdeur en raam open. De bewoonster vertrouwde het niet en vroeg de man zijn naam en het telefoonnummer van het bedrijf. De man verliet de woning. Het opgegeven telefoonnummer bleek vals te zijn. Later die dag rond halfzeven kwam dezelfde man terug en vertelde nu dat hij van de belastingdienst was. De bewoonster zou nog geld tegoed hebben. Zij liet de man niet binnen en belde onmiddellijk de politie. De oplichter ging ervandoor en is nog spoorloos.
Automobilist met ingevorderd rijbewijs teveel gedronken / Hoogoordplein (10/07/07)

Maandagmiddag 9 juli rond tien over halfzes reed een 51-jarige automobilist een gesloten verklaring in op het Hoogoordplein. Bij de staandehouding door de politiemensen bleek dat het rijbewijs van deze bestuurder al was ingevorderd. De man had ook alcohol genuttigd en benaderde de 1 promille grens. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.