Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

2e Katendrechtse Haven krijgt strandje en hellingbaan voor amfibiebus

Al enige tijd worden er plannen gemaakt voor de herinrichting van de 2e Katendrechtse haven, waar nu een strandje ligt. De deelgemeente Feijenoord wil het nieuwe inrichtingsplan, waarin een strandje en een hellingbaan zijn opgenomen, graag aan u presenteren.

Daarom organiseren wij op woensdag 11 juli aanstaande een informatieavond. Deze begint om 19.30 uur en vindt plaats bij de Katendrechtse Bewonersorganisatie (KBO) aan de Fruitlaan 6. U bent van harte welkom!

Strandje
Het gebied wordt ingericht als een gezellig plein aan het water met bankjes en groen. Het plein sluit aan op de inrichting van het parkeerterrein van de SS Rotterdam en het 2e Katendrechtsehoofd. Daarvandaan is er via trappen toegang tot een plateau (een flink stuk boven de waterlijn) waarop een strandje wordt aangelegd.

Toeristische attractie
In het inrichtingsplan wordt ruimte gemaakt voor een hellingbaan voor een amfibiebus. Deze bus is een nieuwe toeristische attractie in Rotterdam en kan zowel op het land rijden als door de haven varen. De hellingbaan komt aan de kant van het parkeerterrein van de SS Rotterdam.

Tijdelijke hellingbaan
De (deel)gemeente wil graag dat de exploitant nog deze zomer start met de rondritten en rondvaarten. Omdat de uitvoering van de definitieve inrichting enige tijd in beslag neemt, wordt naast de plek waar de definitieve hellingbaan moet komen een tijdelijke hellingbaan aangelegd. De werkzaamheden daarvoor starten naar verwachting volgende week en duren tot aan de bouwvakvakantie.

Informatie
De bovengenoemde plannen worden tijdens de avond gepresenteerd door de buitenruimteontwerper en de exploitant van de amfibiebus. Voor meer informatie over deze bewonersbrief en de bewonersavond kunt u bellen met Joeri Viergever, wijkregisseur Katendrecht, via (010) 291 60 40.