Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 11 juli 2007

Rijkswaterstaat kiest Ordina en Colfield als regiepartners voor outsourcingtraject

Ordina is samen met onderaannemer Colfield na een Europese aanbesteding geselecteerd als regiepartner van Rijkswaterstaat. De twee organisaties gaan Rijkswaterstaat ondersteunen bij het invullen van het beoogde outsourcingtraject. Ordina en Colfield gaan de komende anderhalf jaar de medewerkers van Rijkswaterstaat ondersteunen bij hun nieuwe taak in de nieuw in te richten servicemanagement-organisatie.

Rijkswaterstaat heeft zich tot doel gesteld in 2008 verkozen te worden tot de meest publieksgerichte dienstverlener van Nederland. Om deze ambitie te verwezenlijken, is er een intern verandertraject gedefinieerd. Naast een organisatorische herinrichting, waarbij onder andere de ICT-diensten gecentraliseerd worden, verandert ook de aard van de werkzaamheden op basis van het uitgangspunt 'de markt, tenzij'.

In toenemende mate wordt bij uitbesteding het belang onderkend van een goed opererende servicemanagement- of regieorganisatie. "Onze IT-dienst moet veranderen van een uitvoerende naar een sturende organisatie", zegt Geert van der Linden, directeur ICT bij Rijkswaterstaat, Data-ICT-dienst. "We hebben in dit ingrijpende traject zowel gekozen voor het waarborgen van de continuïteit, als voor een gedegen ondersteuning bij de inrichting van onze regiefunctie. Ordina wist met zijn partner Colfield onze behoefte het beste te vertalen naar visie, ondernemerschap en beheersbaarheid."

Michiel van Lopik, Market Director Public sector bij Ordina: "Ordina richt zich op dienstverlening op het gebied van ICT, outsourcing en consulting voor met name de financiële en publieke sector. Door deze overeenkomst versterken wij niet alleen onze positie in de publieke sector, het biedt ons ook de mogelijkheid onze kennis op het gebied van outsourcing verder uit te breiden. Om Rijkswaterstaat zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen gaan wij een aantal van onze medewerkers gericht opleiden."

Voor Ordina en Colfield biedt deze opdracht vele mogelijkheden. "Ordina en Colfield hebben al jaren een goede relatie met Rijkswaterstaat", aldus Bart Kollau, medeoprichter van Colfield. "Colfield is een specialist in het inrichten van klantgerichte interne dienstverleners. Onze expertise gaat Rijkswaterstaat helpen om niet alleen in woord maar ook in daad klantgericht te werken. De basis daarvoor zijn de ondersteunende diensten."

Over Ordina
Ordina werkt met circa 5.400 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Colfield
Colfield is specialist in het inrichten van interne serviceorganisaties en het verbeteren van hun dienstverlening, en opereert sinds 2000 in de Nederlandse markt. Met 75 medewerkers is Colfield specialist op het gebied van inrichting en transitie naar klantgerichte interne service organisaties.

Voor meer informatie

Ordina Holding N.V.
Saskia Huuskes, directeur corporate communicatie
Telefoon: 030- 663 7402

Colfield B.V.
Marjolein Schipper, manager marketing
marjolein.schipper@colfield.nl
Telefoon: 010 214 2208