Gemeente Schiedam


Juli

Wel het idee, maar niet het geld?!

11 juli 2007

Eénmalige subsidie voor welzijnsactiviteiten 2e ronde 2007

De gemeente Schiedam biedt inwoners van de stad de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het organiseren van eenmalige activiteiten op het gebied van Welzijn. Zowel instellingen als particulieren (in samenwerking met een erkende organisatie) kunnen een subsidie aanvragen. Het moet gaan om een activiteit die wordt georganiseerd dóór schiedammers vóór Schiedammers. Als voorbeeld noemen we hier een aantal eerder gehonoreerde ideeën;

Een tweetal instructiecursussen reanimatie, een tennistoernooi georganiseerd voor een groep van 16 gehandicapten van de woonvoorziening aan de Vlinderhoven.

Twee maal per jaar kan een aanvraag voor deze incidentele subsidie worden ingediend. De eerste ronde heeft al plaatsgevonden Er zijn heel veel leuke ideeën ingediend, waarvan o.a. de volgende zijn gehonoreerd: Een ouderenactiviteit in Zuid georganiseerd door vrijwilligers, een sport/spel activiteit voor gehandicapte kinderen.

Nu gaat de tweede ronde van 2007 van start. Wilt u een aanvraag indienen, doe dit dan vóór 1 september 2007. De beslissing op de aanvraag hoort u voor 1 november 2007.
De gegevens die in ieder geval moeten worden ingediend zijn:
* een omschrijving va n de eenmalige activiteit
* een overzicht van de inkomsten en uitgaven
* het gevraagde subsidiebedrag

* Gegevens van de aanvrager.

Het moet gaan om een activiteit die in 2007 uitgevoerd zal gaan worden. Het per aanvraag toe te kennen bedrag is maximaal 50% van de kosten, en in totaal nooit meer dan 2.500.

Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie? Informeer dan naar de voorwaarden en stuur uw schriftelijke aanvraag vóór 1 september 2007 naar de gemeente Schiedam, ter attentie van de afdeling Welzijn, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam.

Heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Welzijn, telefoonnummer: 010 - 2465610.