ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV stemt in met cao universitair medische centra

Afgelopen weken heeft ABVAKABO FNV via informatiebijeenkomsten en door stemming via de website de stemming gepeild over het onderhandelaarsakkoord van de cao UMC.

Uitslag stemming

Zowel uit de stemming als uit de informatiebijeenkomsten bleek dat de gevoelens over deze cao gemengd zijn. Veel leden vonden de loonsverhoging van 1,5% te mager. Tijdens de informatiebijeenkomsten hadden leden vaak wel begrip voor de omstandigheden waaronder dit akkoord tot stand is gekomen.
De uitslag van de ledenraadpleging geeft de gemengde gevoelens goed weer, want die was namelijk 44% voor, 44% tegen en 12% neutraal. Op basis van deze uitkomst heeft de Landelijke Adviescommissie UMC besloten in te stemmen met het cao-kkoord.

Cao vanaf 2008

ABVAKABO FNV gaat nu de nieuwe cao vanaf 1 januari 2008 voorbereiden. Dat houdt in dat we de inzet voor de nieuwe cao gaan bepalen. Tijdens de informatiebijeenkomsten bleek overduidelijk dat werknemers in de UMCs vinden dat de volgende cao een goede loonsverhoging moet bieden. Een ander belangrijk onderwerp voor de volgende cao wordt een nieuw levensfasebewust personeelsbeleid, in plaats van de huidige seniorenregelingen. ABVAKABO FNV zet daarbij in op zowel ontwikkeling, als ontziemaatregelen, met speciale aandacht voor de zware beroepen. De komende maanden zullen vakcentrales en werkgevers hierover overleggen.

Uw steun is hard nodig

ABVAKABO FNV verwacht dat de volgende cao moeizaam tot stand zal komen. Als de UMCҒs volgend jaar weer met kortingen van het ministerie worden geconfronteerd zullen zij dit als argument gebruiken om wederom een geringe loonsverhoging te bieden. ABVAKABO FNV sluit niet uit dat acties noodzakelijk zullen zijn om een goed resultaat te kunnen behalen.

De voorbereiding van de nieuwe cao start al na de zomervakantie. Wij zullen u daarover informeren, met u overleggen en hebben uw steun in dit traject hard nodig.
11-07-2007, Universitair medische centra | Meer over: umc,