Partij van de Arbeid

Vragen van het lid Eijsink (PvdA) aan de minister van Defensie


1. Bent u bekend met de uitspraak van luchtmachtgeneraal De Jong, commandant van de Luchtstrijdkrachten, tijdens de vlootschouw in Vlissingen dat hij 'positief (staat tegen) over de aanschaf van de Joint Strike Fighter, waar ons land er 85 van wil hebben'.?


2. Acht u het verstandig van Generaal de Jong om, voordat de in het beleidsakkoord afgesproken 'business case' ter sprake is gekomen, laat staan tot besluitvorming heeft geleid, dergelijke uitspraken te doen?


3. Bent u, met ons, van mening dat dit soort uitspraken de indruk wekken dat de aanschaf van de JSF - en zelfs het aantal aan te schaffen JSF's - een 'fait accompli' is? Bent u, met ons van mening dat dit niet het geval is alvorens de discussie en de besluitvorming over de 'business case' is afgerond? Bent u, met ons, van mening dat tot die tijd uitspraken als die van generaal De Jong voorbarig en onverstandig zijn?

'Storm gijzelt VIPS bij vlootschouw', De Telegraaf, maandag 9 juli 2007

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws. Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal. Kijk nu op www.tweedekamer.nl