Provincie Zuid-Holland

Arriva gaat openbaar vervoer Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee verzorgen 10-07-2007

De provincie Zuid-Holland heeft Arriva Openbaar Vervoer NV de openbaar vervoerconcessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee gegund. Arriva kwam bij de aanbesteding als beste naar voren vanwege het vervoersaanbod en de kwaliteitsgaranties.

Arriva zal zorgen dat de bewoners in dit gebied een goede dienstverlening krijgen, zegt gedeputeerde Martin Huls: "Wij hebben hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en zullen er op toezien dat Arriva haar beloftes nakomt." Arriva heeft tot 2008 de tijd om zich voor te bereiden op het rijden in Hoeksche Waard/ Goeree Overflakkee. Voor deze periode is een implemantatieplan opgesteld. In de implementatieperiode houdt de provincie toezicht op de uitvoering van het plan.

Aanbod Arriva
De nieuwe vervoerder wil op een aantal vlakken meer doen voor de reiziger, zoals:
o Inzet van volledig nieuw en toegankelijk materieel; o Instellen van een nachtnet;
o Op enkele dunne lijnen inzet van 21-persoonsbussen i.p.v. 8-persoonsbussen;
o Verbetering van de informatievoorziening aan de reizigers voor en tijdens de reis;
o Het aantal bestemmingen wordt uitgebreid. Naast de nu bestaande knooppunten/bestemmingen (busstation Heinenoord,Oude Tonge, Stellendam, Rotterdam Zuidplein, station Dordrecht e.d.) komt er een aantal andere knooppunten/bestemmingen: station Barendrecht, Rotterdam Kralingse Zoom.
o Cameratoezicht in de bussen en op de busstations Heinenoord en Oude Tonge;
o Scholierenritten die zijn afgestemd op de schooltijden. Daarnaast heeft Arriva aangeboden om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken zoals de provincie had vastgesteld in haar Programma van Eisen. Arriva wil 86 % van het materieel laten voldoen aan de E.E.V.-milieunorm; dat is meer dan de door de provincie geëiste Euro-V milieunorm. De komende weken zal de provincie Zuid-Holland met Arriva bespreken hoe geregeld kan worden dat al het materieel van Arriva aan deze E.E.V.-norm voldoet.
De gunning betekent dat Arriva tot medio december 2014 het openbaar vervoer in het gebied Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee verzorgt. De gunning is gebaseerd op kwantitatieve en kwalitatieve criteria waarop Arriva van de drie mededingers het beste scoorde.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22