Politie Drenthe

Berichten politie Hoogeveen Woensdag 11-07-2007

Inbraak winkel
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Notaris Oostingstraat in Emmen. De ruit van een toegangsdeur werd vernield. Uit de winkel is o.a. een klein bedrag aan kleingeld gestolen. (070158182)

Winkeldieven aangehouden
COEVORDEN In een winkel aan de Bentheimerstraat in Coevorden betrapten medewerkersters dinsdagmorgen een 16 jr. meisje uit die plaats bij het stelen van een paar schoenen. Op het politiebureau bleek dat haar 18 jr. vriendin uit Coevorden ook bij deze diefstal betrokken was. Tegen het jongste meisje wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie bekijkt welke straf zij krijgt. Het oudste meisje kan door betaling van een boete van 130,- verdere strafvervolging voorkomen. (07-157950)

ZUIDLAREN Personeel van een winkel aan de Stationsweg in Zuidlaren hield dinsdagmiddag twee vrouwen van 17 en 29 jr. uit Groningen en Rotterdam aan die met behulp van een geprepareerde tas parfum hadden gestolen. De vrouwen vluchtten in gezelschap van een man. De twee vrouwen werden achterhaald en overgedragen aan de politie. Die stelde direct een onderzoek in de omgeving in en hield even later onderweg naar Groningen nog twee mannen van 20 en 22 jr. uit die plaats aan. In een auto waarin n van de mannen reed lagen nog meer nieuwe spullen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-158079)

Aanhouding na poging beroving
MEPPEL Door goed en snel optreden van een bewoner van de J. Huygenstraat in Meppel kon de politie dinsdagavond een 20 jr. man uit Leeuwarden aanhouden. De man wordt verdacht van een poging tot beroving van een 70 jr. bewoonster van de J. Huygenstraat. Omstreeks 22.00 uur drongen twee mannen en een jonge vrouw de woning van de vrouw binnen en bedreigden haar met een vuurwapen. Doordat de vrouw begon te gillen gingen de overvallers op de vlucht. De buurman kwam op het gegil af en zette de achtervolging in van n van de overvallers. Eerst te voet en later met zijn auto. De achtervolging eindigde in de Steenwijkerstraatweg. Daar stopte hij bij de verdachte net op het moment dat de gewaarschuwde politie daar ook was. Op aanwijzing van de man hielden zij de verdachte aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De beide andere overvallers konden ontkomen, waarschijnlijk in een auto die in de straat geparkeerd heeft gestaan. (07-158151)

Met mes bedreigd
EMMEN Op het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen hield de politie dinsdagavond een 27 jr. uit Irak afkomstige bewoner van dit centrum aan. De man veroorzaakte eerder op de dag al problemen op het centrum die tot een handgemeen leidden. s Avonds ging hij verhaal halen en bedreigde een aantal mensen met een mes. De politie nam de man mee en sloot hem in voor nader onderzoek. Het mes is in beslag genomen. (07-158172)

Aangehouden na mishandeling en vernieling
MEPPEN De politie hield dinsdagavond een 22 jr. inwoner van Meppen aan op verdenking van mishandeling en vernieling. De man heeft in zijn woning en onder invloed van alcohol, zijn moeder en zijn vriendin mishandeld, de auto van de vriendin rondom beschadigd en een aantal ramen van de woning ingeslagen. De moeder moest zich i.v.m. een wondje onder doktersbehandeling stellen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (07-158169)

Brandje
HOOGEVEEN In een loods/schuur tegen een bedrijfspand op de hoek Alteveerstraat/Kortenaerstraat in Hoogeveen brak dinsdagavond brand uit. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur ook snel onder controle. De schade bleef beperkt. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een technische oorzaak. Er is in ieder geval geen enkele indicatie aangetroffen die wijst op brandstichting. (07-158136)

Hennepkwekerij ontmanteld
ZWARTEMEER In een schuur bij een woning aan de Eemslandweg in Zwartemeer ontmantelde de politie dinsdag een hennepkwekerij. In de schuur trof de politie de in werking zijnde kwekerij met 395 jonge plantjes aan. In een ander deel van de schuur en in nog een andere schuur vond de politie nog allerlei apparatuur wat gebruikt wordt bij een kwekerij. De planten en alle apparatuur is in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De bewoner wordt binnenkort gehoord. (07-158069)

Jeugd op schoolplein bekeurd
HOOGEVEEN Op het schoolplein bij basisschool de Morgenster aan de Draco in Hoogeveen bekeurde de politie dinsdagavond vijf jongeren van 16 t/m 25 jr. allemaal uit Hoogeveen. De jongeren maakten deel uit van een groep die voor overlast zorgde en veel rotzooi maakte op het plein. Een deel van de groep kon ontkomen. Deze jongeren niet en zij kregen een bekeuring. (07-158167)

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW BUINEN Op de Drentse Mondenweg bij Nieuw Buinen vorderde de politie dinsdagmorgen het rijbewijs in van een 80 jr. inwoner van Stadskanaal. De man reed op deze 80 km weg met een snelheid van 137 km/uur.