Politie Twente

Voetgangertje gewond na plotseling oversteken

Hengelo

Een 10-jarige jongentje is dinsdagmiddag 10 juli gewond geraakt toen hij plotseling de Schutzstraat in Hengelo overstak.

Dinsdagmiddag 10 juli werd om ongeveer 15.45 uur gemeld dat op de Schutzstraat in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 10-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch, die bij familie op bezoek was, plotseling de rijbaan van de Schutzstraat was overgestoken. Een 51-jarige automobilist uit Hengelo kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 10-jarige werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-090783)

Controle recreatieverkeer

Denekamp / Weerselo

Bij een controle op voornamelijk recreatieverkeer en voertuigen met aanhangers werd geconstateerd dat alle gecontroleerde voertuigen de zaakjes goed voor elkaar hadden.

Dinsdag 10 juli is tussen globaal 09.00 en 15.00 uur zowel in Denekamp aan de Oldenzaalsestraat als in Weerselo op de Bisschopstraat en de Deurningerstraat een verkeerscontrole gehouden. Het accent bij deze controles was gericht op het zogenaamde recreatieverkeer en op aanhangers. Bij de controle van een groot aantal recreatievoertuigen en aanhangers werden geen overtredingen geconstateerd. Het bleek de politiemensen dat de betrokken eigenaren de zaakjes redelijk tot goed voor elkaar hadden.

Wel werden nog een 13-tal automobilisten dan wel automobilistes bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-0900723)

Vermeende schutter meldt zich

De Lutte

Een 23-jarige Oldenzaler heeft zich bij de politie gemeld omdat hij had vernomen dat er vier jongens waren geweest die aangifte van bedreiging met een vuurwapen hadden gedaan.

Donderdag 5 juli jl., hebben vier jongens in de leeftijd van 13 - 14 jaar, aangifte gedaan van bedreiging. (zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht van 6 juli). Naar aanleiding van de berichtgeving hierover in diverse media, meldde een 23-jarige man uit Oldenzaal zich in eerste instantie op 7 juli aan het politiebureau in Losser. Met hem is toen afgesproken dat hij maandag de 9e juli terug zou komen om een verklaring van hem op te nemen. Op de 9e verscheen de 23-jarige op het afgesproken tijdstip aan het bureau en deed hij zijn verhaal.

Hij verklaarde dat hij in het buitengebied van de Lutte wel met een gaspistool had geschoten maar niet op personen had gericht, hij had zelfs geen personen gezien op het moment dat hij had geschoten. Het tijdstip en de plaats komen volgens de 23-jarige wel overeen. Hij had geschoten omdat hij thuis had ontdekt dat er een patroon in het wapen was blijven steken en hij wilde dit er niet in laten zitten. Daarom was hij naar het buitengebied gereden om daar de patroon er uit de halen door het wapen af te schieten.

Het wapen had de 23-jarige geruime tijd geleden in Gronau gekocht en afgelopen week had hij in dezelfde winkel munitie aangeschaft voor het gaspistool. Pistool en munitie zijn in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-088730)