Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval op videotheek

Nijmegen, 11-07-2007 o Dinsdagmiddag rond 14.45 uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Marie Curiestraat in Nijmegen. Een 39-jarige medewerker werd met een pistool bedreigd en moest geld aan de overvaller geven.

Rond 14.45 uur kwam een man met een bivakmuts op de videotheek binnen. Op dat moment waren er geen andere klanten. Met een pistool in zijn hand vroeg hij geld uit de kassa aan de medewerker van de videotheek, een 39-jarige Nijmegenaar. Toen hij geld gekregen had, rende hij naar buiten. Daarop drukte de medewerker de alarmknop in en werd de politie gealarmeerd.

Vluchtroute

De overvaller trok tijdens zijn vlucht zijn bivakmuts af en rende de Faradaystraat in. Daar pakte hij een fiets en reed weg in de richting van de Hatertseweg. Hij fietste vermoedelijk via de Lenardstraat, Biotstraat, over de groenstrook naar de Joulestraat, over een pad naar de Keplerstraat en daarna nam hij een pad aan de achterkant van de woningen aan de Keplerstraat dat uitkomt op de Hatertseweg.

Het is niet bekend of de gebruikte fiets al klaarstond of dat deze werd gestolen.

Signalement verdachte

De verdachte is een licht getinte man met zwart, krullend haar. Hij is ongeveer 1.70 tot 1.80 meter lang en ongeveer 20 tot 30 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur en een wat bol gezicht. Tijdens de overval droeg hij een zwart shirt met lange mouwen en een donkerblauwe spijkerbroek.

Oproep getuigen

De politie is meteen na de overvalmelding met diverse eenheden een uitgebreid onderzoek gestart. Hierbij werden onder meer een politiehond en motoragenten ingezet. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan en er is een grootschalig buurtonderzoek gehouden. Dit wordt vandaag voortgezet. De politie zoekt nog meer getuigen van de overval of mensen die anderszins informatie hebben. Hebt u informatie over deze zaak? Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (11)