Ingezonden persbericht


Brocade breidt kanaal- en OEM-partnernetwerk in Europa uit

Tilburg, 11 juli 2007 - Brocade lanceert een nieuw Alliance Partner Network (APN) in Europa, dat de programma's van Brocade en McData integreert. Het nieuwe APN bouwt voort op de eerdere programma's van Brocade en biedt hogere kortingen en extra support aan partners voor hun verkoopactiviteiten. Het APN breidt tevens het Brocade-kanaal uit naar de File Area Networking-markt (FAN).

Brocade heeft nu vier keer meer partners dan voor de overname van McData. SAN- en FAN-partners zijn onderverdeeld in vier categorieën: Brocade Distributor, Brocade Alliance Partner, Brocade Enterprise Alliance Partner en Brocade Partner. Er zijn geen veranderingen voor wat betreft de bestaande OEM-partners, die een cruciale rol spelen bij het succes van SAN- en FAN-activiteiten van het bedrijf.

FAN-partners worden Enterprise Alliance Partners genoemd en worden ondersteund door Brocade Professional Services. De FAN-markt biedt veel potentieel voor nieuwe partners die willen investeren in deze veelbelovende markt. FAN-partners omvatten distributeurs, resellers en integrators die zich niet willen specialiseren in storage, maar wel expertise hebben in gerelateerde gebieden, zoals servers of besturingssystemen.

Het APN biedt partners hogere kortingen die op kwartaalbasis worden berekend. Partners kunnen kortingen tot zeven procent krijgen voor SAN-activiteiten en tot 30 procent op het gebied van FAN-oplossingen. De reden voor deze hogere korting is, dat Brocade samen met partners in dit nieuwe en veelbelovende segment investeert. Dit biedt FAN-partners de mogelijkheid om de markt vanaf de start een gezicht te geven. Brocade gaat tevens specifiek FAN-gerelateerde marketingactiviteiten financieel ondersteunen. Deze worden maandelijks berekend en kunnen oplopen tot vijf procent van de omzet van partners van de verkoop van FAN-oplossingen. Daarnaast profiteren partners van marketingsupport, zoals brochures, demo-cd's, technische literatuur, producttraining, certificering en meer.

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.