Samenwerking NOvAA - NOVAK geïntensiveerd

11/07/2007 14:48



NOVAA



NOvAA en NOVAK gaan intensiever samenwerken. NOVAK-directeur Guus Ham wordt Hoofd Services van de NOvAA. In die functie wordt hij voor 50 procent per week gedetacheerd als directeur bij de NOVAK. De NOVAK houdt wel een eigen bestuur. In dit vijfkoppige bestuur worden twee leden door de NOvAA benoemd.

De sinds 1999 bestaande samenwerking tussen de NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten) en de NOVAK (Nederlandse Organisatie van Accountantskantoren) wordt geïntensiveerd. Reden voor deze nauwere samenwerking is onder meer de Wet toezicht accountantskantoren. Deze wet richt zich specifiek op de accountantskantoren. Voor een beroepsorganisatie als de NOvAA is het dus van belang haar activiteiten niet alleen op de individuele accountant, maar ook op accountantskantoren te richten. De NOvAA beperkt zich hierbij tot haar publiekrechtelijke activiteiten. De privaatrechtelijke activiteiten worden uitgevoerd door de NOVAK.

De benoeming van Guus Ham tot Hoofd Services van de NOvAA past binnen de nieuwe bureaustructuur van de NOvAA. Deze bureaustructuur is gericht op een betere serviceverlening aan de leden. Door een bundeling van krachten kan er een betere service worden geleverd aan de beroepsgroep, zowel aan de individuele AA-Accountants als aan de kantoren.

Twee van de vijf leden van het NOVAK-bestuur worden benoemd door het bestuur van de NOvAA. Het betreft mw. Diana Clement AA en de heer Hans Rijkse AA. Het bestuur van de NOVAK bestaat verder nog uit de heer Gerrit Laan AA (voorzitter), mw. Els Erkens AA (vice-voorzitter) en de heer Alard Snippe AA.