Gemeente Nuth


Koninklijke Onderscheiding voor Hub Hamers uit Hulsberg

Op vrijdag 6 juli 2007 zal waarnemend burgemeester Hubert Vos een Koninklijke Onderscheiding (KO) uitreiken aan de heer Hubert Joseph Gerardus (Hub) Hamers.

De heer Hamers ontvangt deze KO in verband met zijn 50-jarig jubileum als lid van drumband St. Rochus en wordt uitgereikt bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze vereniging. De uitreiking vindt plaats tijdens de receptie die wordt gehouden in de loods van camping 't Hemelke, Klimmenerweg 10, Hulsberg om 20.00 uur. Voor zijn verdiensten wordt de heer Hamers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten voor drumband St. Rochus

De heer Hamers is sinds 1957 lid van Drumband St. Rochus en vanaf die tijd is hij onlosmakelijk met deze vereniging verbonden. In eerste instantie was hij actief als commandant bij de toenmalige jeugdschutterij, daarna als muzikant. Vanaf 1970 bekleedt hij ook een bestuursfunctie en naast zijn bestuurlijke activiteiten hield hij zich van 1975 tot 2000 eveneens bezig met de opleiding van leerlingen. Verder heeft hij vanaf 2000 het materiaalbeheer onder zijn hoede. Tevens fungeert hij sinds 1992 als een vakkundig tambour-maître en leider van de drumband. De heer Hamers drukte door zijn 50-jarig lidmaatschap een grote stempel op drumband St. Rochus. Binnen de vereniging is hij van onschatbare waarde en is hij een voorbeeld voor vele leden.

Overige verdiensten

Vanaf 1982 is decorandus actief als bestuurslid bij comité Raadhuisstraat en vanaf 1972 is hij lid van het fotocomité Drumband St. Rochus.

Persoonlijke gegevens decorandus

De heer Hamers is geboren te Hulsberg en is 64 jaar. Zijn adres is Raadhuisstraat 65, 6336 VJ Hulsberg. Hij is gehuwd en heeft kinderen.