ABVAKABO FNV


Blokhuispoort in Leeuwarden ontruimd

Ons is duidelijk geworden dat vorige week na overleg met o.a. de brandweer is besloten om De Blokhuispoort in Leeuwarden binnen veertien dagen leeg te halen. Dit vanwege de mogelijke veiligheidsrisico's voor gedetineerden en medewerkers bij een calamiteit. Er bestaat trouwens al enige tijd discussie over de vereiste bouwkundige aanpassingen van het complex.

Tijdelijke situatie

In de periode tot september 2007 wordt onderzocht of en zo ja, tegen welke kosten de locatie Blokhuispoort zodanig aangepast kan worden, dat deze locatie weer als een volwaardige penitentiaire inrichting kan draaien. De beslissing hierover hangt ook samen met andere factoren, zoals de geraamde capaciteitsbehoefte in Leeuwarden. Op dit moment is dus niet te zeggen of De Blokhuispoort (BHP) nu wel of niet definitief wordt gesloten.

Wat gebeurt er met de medewerkers?

Er is geen sprake van een formele reorganisatie, daarvoor is het zeker nog te vroeg. Dat betekent dat medewerkers vooralsnog alleen tijdelijk elders te werk gesteld zullen worden. Er worden dus geen herplaatsingskandidaten aangewezen. De tijdelijke plaatsing kan zijn in De Marwei, maar ook in de overige inrichtingen in Noord-Oost Nederland, Flevoland en Noord-Holland Noord. In de komende twee weken wordt de voorkeur geïnventariseerd van medewerkers. Tegelijkertijd worden nu bij de overige inrichtingen de mogelijkheden in kaart gebracht om medewerkers (tijdelijk) op te kunnen nemen.

Meer uitgebreide informatie leest u in de nieuwsbrief aan de medewerkers van de PI Leeuwarden
De ondernemingsraad heeft een mobiliteitsplan Blokhuispoort afgesloten met de werkgever.
11-07-2007, Regionieuws | Meer over: dji, gevangeniswezen, pi |