NEN


Informatiebijeenkomst Aardgas Vulstations

woensdag 20 juni 2007, 09:13

Om de realisatie van aardgas vulstations te versnellen organiseren enkele provincies samen met SenterNovem/Infomail een bijeenkomst voor vergunningverleners alsmede beleidsambtenaren en andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst op 11 juli zal worden ingegaan op verschillende aspecten waaronder regelgeving, stand van techniek en landelijke ontwikkelingen.

De aankomende initiatieven voor het oprichten van aardgas vulstations gaat gepaard met een toenemende vraag aan vergunningsaanvragen voor deze inrichtingen. NEN levert een bijdrage aan dit proces door de verschillende marktpartijen bij elkaar te brengen en een impuls te geven aan het tot stand komen van een eenduidige en efficiënte procedure voor vergunningverlening en zo de drempel voor de afwezigheid van certificeerders voor aardgas vulstations te verlagen .

Vorig jaar is op initiatief van NEN het normplatform 'Aardgas vulstations' opgezet die zich in hoofdzaak bezig houdt met het herzien van de PGS 25. Naar verwachting zal deze herziening eind 2007 worden afgerond. Tot die tijd kan door iedere belanghebbende commentaar op de inhoud worden gegeven via de normcommissie 'Aardgas vulstations'. NEN onderzoekt hiernaast de mogelijkheid voor een document dat als basis kan dienen voor de uitvoering van certificering van aardgas vulstations.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Shyreen Dahoe, NEN-Energiewinning, telefoonnummer: 015 - 2 690 181, email: shyreen.dahoe@nen.nl