Ingezonden persbericht


Persbericht 26 juni 2007

Reisbranche centraal in TV uitzending van UR op Nederland 3.

UR is een programma van 25 minuten waarin twee teams van leerlingen uit het MBO een spannende uitdaging aangaan. Ze 'strijden' tegen elkaar om hun 'vakbekwaamheid' laten zien. De serie bestaat uit 15 afleveringen, elk gericht op een ander domein, zoals 'zorg', 'wetenschap en techniek', 'mode', 'travel', etc.

Het doel van de serie is simpel: we willen de kijker laten zien dat je met een MBO opleiding ontzettend veel kunt bereiken.

Op woensdag 11 juli staat 'travel / de reisbranche' centraal. Twee teams strijden eerst in 'een battle' om hun creativiteit en vakbekwaamheid. De opdracht was om op een zo origineel mogelijke manier toeristen door de Zaanse Schans te leiden. Het winnende team mag hun 'droomopdracht' uitvoeren in de zogenaamde 'final'.

De droomopdracht is het samenstellen van een hele bijzondere vakantie voor jongeren van 14-18 jaar voor jongerenreisorganisatie Simbo! Behalve dat het team de vakantie moest samenstellen mocht het team deze ook begeleiden tijdens de uitvoer! Wanneer de opdracht tot een goed resultaat wordt gebracht wordt de vakantie opgenomen in de Simbo reisbrochure 2008.

De teams worden tijdens het programma bijgestaan. De opdrachtgever helpt tussentijds om het werk te sturen, beoordelen en eventueel te adviseren.

Deze UR wordt gepresenteerd door Sebastiaan Labrie en de uitzending is woensdag 11 juli om 20:25 uur op Nederland 3 bij de RVU.


---



Ingezonden persbericht