Ingezonden persbericht


Casio introduceert YouTube Capture Mode
Twee stijlvolle camera's met topkwaliteit H.264-compressie en videotechnologie

Amstelveen, 11 juli 2007 ­ Filmpjes in een handomdraai op YouTube zetten? CASIO BENELUX B.V. en moedermaatschappij Casio Computer Co., Ltd. maken dit mogelijk door de EX-S880 en EX-Z77 uit te rusten met een nieuwe, opvallende videofunctionaliteit. Deze nieuwe digitale fotocamera's zijn uitgerust met een Best Shot-functie die het voor gebruikers mogelijk maakt direct in het juiste YouTube-formaat te filmen. Filmpjes online plaatsen is slechts een kwestie van de camera inpluggen en één druk op de knop.

De EX-S880 is de nieuwste camera in de populaire EXILIM Card-serie. Met 8,1 megapixels en zijn compacte design in creditcardformaat is het toestel makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het tweede toestel dat Casio heeft voorzien van de nieuwe videofunctionaliteit, is de EX-Z77. Deze camera met 7,2 megapixels behoort tot de EXILIM Zoom-serie. Dit toestel biedt een uitstekende combinatie van functionaliteit en stijlvolle look.

Beide camera's zijn uitgerust met de EXILIM Engine 2.0-beeldverwerking en de topkwaliteit videofunctie die gebruikmaakt van H.264-compressie. Tevens beschikken beide camera's over de YouTube Capture Mode. De functie slaat de filmpjes op in de optimale kwaliteit, afmetingen en de juiste settings voor YouTube, wereldwijd de populairste site voor het delen en bekijken van filmpjes. Daarnaast heeft Casio de EX-S880 en de EX-Z77 voorzien van een speciale softwareapplicatie voor YouTube. Dit maakt het mogelijk filmpjes eenvoudig en snel naar de website te uploaden.

Beide nieuwe cameramodellen zijn voorzien van een waasreductiefunctie. Deze gebruikt een auto-tracking AF-systeem dat gezichtsdetectie- en bewegingsanalysetechnologie combineert. Met deze innovatieve technologie kunnen gebruikers focussen op het gezicht. De camera blijft automatisch het gelaat van de bewegende persoon volgen. Op deze manier is het veel eenvoudiger om schitterende, scherpe portretfoto's te maken.

De EX-S880 is verkrijgbaar in zwart, rood en zilver. De adviesprijs bedraagt 279 euro. De EX-Z77 is verkrijgbaar in zwart, blauw, roze, rood en zilver. De adviesprijs bedraagt 219 euro. Beide camera's liggen vanaf augustus 2007 in de winkel.

Belangrijke kenmerken van de EXILIM Card EX-S880 en de EXILIM Zoom EX-Z77 Topkwaliteit video's door de H.264-standaard.
· Gebruikers kunnen met de YouTube Capture Mode filmpjes maken in optimale kwaliteit, afmetingen en de juiste settings voor de website van YouTube.
· Unieke 'YouTube Uploader for Casio'-software voor het eenvoudig en snel kunnen uploaden van filmpjes naar YouTube. De combinatie van gezichtsdetectietechnologie' met een auto-tracking AF-systeem dat bewegingsanalysetechnologie gebruikt, zorgt voor de scherpe focus en de juiste belichting van een gezicht. Waasreductietechnologie op basis van EXILIM Engine 2.0-beeldverwerking.
· Op basis van bewegingsanalyse zorgt dit voor de optimale ISO-instellingen en sluitertijd.
· Anti-Shake DSP vermindert de waas als gevolg van trillende handen en bewegingen van het gefotografeerde object door een snelle sluitertijd en uiterst gevoelige instellingen.
· Filmmodus met elektronische cameraschokabsorptiefunctie.

Andere kenmerken van de EXILIM Card EX-S880
8,1 miljoen effectieve pixels, 3X optische zoom. Grote kijkhoek, zeer helder 2,8-inch breedbeeld lcd-display (maximale helderheid van 1000 cd/m² in het midden van het scherm). Maximale sluitersnelheid van vier opnames/seconde² (deze foto's zijn altijd op 2,0 megapixel-grootte). Dataopslagfunctie waarmee gebruikers gegevens kunnen terugzetten van de computer naar de camera. Verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, zwart en rood.

Andere kenmerken van de EXILIM Zoom EX-Z77
7,2 miljoen effectieve pixels, 3X optische zoom. 2,6-inch breedbeeld lcd-display.
'Easy'-mode: hierin worden de menu's vereenvoudigd afgebeeld aan de rechterzijde van het display. Maximale sluitersnelheid van vijf opnames/seconde² (deze foto's zijn altijd op 2,0 megapixel-grootte). Verkrijgbaar in vijf kleuren: zilver, zwart, rood, blauw en roze.


1. 'Face Detection feature' omvat een gezichtsdetectietechnologie geleverd door OKI's 'face image processing engine', FSE (Face Sensing Engine).
2. Aantal opnames afhankelijk van de gebruikte geheugenkaart.

###

EXILIM is een geregistreerd handelsmerk van Casio Computer Co., Ltd. "FSE" is een product van Oki Electric Industry Co., Ltd. Voor meer informatie over "FSE" bezoek Oki's website www.oki.com. Enige andere bedrijfsnaam is, of productnamen zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerk van de respectievelijke bedrijven.

In het bijgesloten document vindt u meer specificaties.

Beeldmateriaal is beschikbaar via: www.lvtpr.com/imagegallery.