PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 12 juli 2007

PvdA Rotterdam steunt Verdonk

Alleen medische gegevens in elektronisch kinddossier niet genoeg

De Rotterdamse PvdA-fractie is teleurgesteld in haar Haagse partijgenoten. Die stemden vorige week tegen een motie van mw. Verdonk (VVD) waarin zij vroeg om het elektronisch kinddossier uit te breiden met niet-medische gegevens.

Vorige week sprak de Tweede Kamer over het elektronisch kinddossier. Op voorstel van minister Rouvoet worden in dit digitale dossier alleen medische gegevens opgenomen. De Rotterdamse PvdA vindt dit jammer. "Het is voor Rotterdam echt een stap achteruit", aldus PvdA-raadslid Fatima Talbi. "Je moet een risicoprofiel kunnen maken van zorgkinderen, en dat red je niet met alleen medische gegevens."

De Rotterdamse PvdA-fractie vindt dat je zorgkinderen moet kunnen volgen, ook als een kind verhuist of van school verandert; een elektronisch kinddossier is daarbij ontzettend belangrijk. Zo'n dossier reist mee en blijft beschikbaar, informatie gaat niet verloren, maar wordt gedeeld met anderen die zich misschien ook zorgen maken over datzelfde kind. Zo kunnen signalen sneller en adequater worden opgepikt.

"Ik ben het eens met de wethouder dat kinderen de dupe worden van hoe wij de jeugdzorg organiseren, en dat mag niet," aldus Talbi. "De PvdA vindt het jammer dat de Tweede Kamer de motie Verdonk niet heeft gesteund. In Rotterdam lopen we voorop, en dit is echt een stap terug. We moeten uitkijken dat wát we bereikt hebben in Rotterdam niet weer kwijtraken."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Fatima Talbi, 06-236 81 833

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl